105

Op zondag 20 december stond de eerste roofviswedstrijd van de RCA op het programma, na diverse leuke demodagen op het gebied van roofvis was het nu de hoogste tijd voor wat wedstrijdspanning. De deelnemers konden in bijna heel Almere vissen, en omdat we hier nou eenmaal over ontzettend veel mooi viswater beschikken waren de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Het is natuurlijk wel altijd even de vraag of zoiets ‘aanslaat’ en of er interesse voor is, maar dat viel zoals eigenlijk altijd wel weer mee: 20 enthousiaste roofvissers pakten de handschoen op en gingen hun beste beentje voorzetten.

Er kwamen gaandeweg de ochtend in de groepsApp al diverse vangstmeldingen binnen dus er werd zeker wel gevangen, helaas bleek dat niet bij iedereen zo te zijn. Daar waar sommigen duidelijk de juiste plek hadden gevonden wad het voor anderen ‘huilen met de pet op’. Bij wijze van spreken dan, we hadden heerlijk visweer en dat maakt direct al een heleboel goed.

Na de wedstrijd verzamelden we in de kantine van de manege in Almere Buiten waar we zoals altijd weer van harte welkom waren en langzaamaan druppelden de deelnemers binnen. Het werd duidelijk dat sommigen toch wel lekker gevangen hadden, waarbij de uiteindelijke winnaar Ian met 48 baarzen toch wel de uitblinker was. Op de tweede plek eindigde Marco met een eveneens respectabel aantal van 26 baarzen en de derde plek werd een gedeelde: Melvin en Rene met beide 17 punten, waarbij gemeld moet worden dat Melvin wel 2 hele mooie snoeken heeft gevangen. Top gedaan hoor!

102

Daarna kwam Jaap met 14 punten, Daan met 10 punten, Richard en Eric met 8 punten en tot slot Owen met 2 punten. De overige deelnemers vingen helaas helemaal niets. Hieronder nog 2 mooie snoeken, 1 van Daan en 1 van Eric. Op de foto’s daaronder nog een snoek van Richard en onder het mom van “wie het kleine niet eert ……” nog een baarsje van Marco.

103

104

333

Al met al hebben we een heerlijke visochtend gehad en werd er na afloop nog even gezellig nagepraat waarbij vooral visvriendelijkheid veelvuldig aan bod kwam. En dat horen we graag. Overigens hebben we ook kunnen inventariseren of er animo is voor Streetfishing teams, en het ziet er naar uit dat we in 2016 met 2 teams aan de start kunnen verschijnen. Dat zou erg leuk zijn!

021

Tot slot nog een groepsfoto (helaas waren4 deelnemers op dat moment niet aanwezig) en daarna allemaal weer tevreden naar huis. Concept goed, visdag geslaagd. Op naar de volgende!!

 

013

014

015

016

017

018

019

020