23 december 2018, de donkere dagen voor kerst. We visten de 2e wedstrijd uit de “Predator Challenge” en het was weer zon typisch roofvis dagje: niet te koud, beetje regen en wat wind en we begonnen weer is in het donker. Nadat we de vorige keer achter de snoek aan waren gegaan gingen we deze keer op zoek naarbaars.

Na een korte rit op de fiets kwam ik op mijn eerste stek waar zoals gewoonlijk de helft van de deelnemers alweer op een rijtje stond. Ik schoof gezellig aan bij Don en Jos en na de gewoonlijke hoeveelheid praatjes en grappen was er bij mij nog steeds geen beweging in de vis te krijgen, op een paar kolken na die veroorzaakt werden door een azende snoek die zich ook al niet liet vangen.

Tegen de tijd dat de zon al aan de hemel verscheen begon de vis overal begon te bijten, behalve dan bij mij. Na wat praatjes van Jos die al een paar vissen had begon ik dan eindelijk ook wat te vangen. Helaas niet zoveel en snel als Don maar ja, wat verwacht je dan als je naast de man staat die de vorige wedstrijden op deze stek zo’n 19 meter aan baars wist te vangen.

Nu waren de spelregels anders, het ging om de 10 grootste en dat betekend dat je in ieder geval 10 baarzen moet vangen. Daarna de kleintjes wegstrepen wanneer je een grote vangt en op die manier proberen met de meeste centimeters thuis te komen. Uiteindelijk was mijn quotum ook vol en besloot ik een andere stek voor de wat grotere vis te proberen. Snel dus inpakken en terug op de fiets. Eenmaal aangekomen op de beoogde stek begon ik aan de helse klimpartij om bij het water te komen, en na veel gestoei met takken, riet en stenen stond ik er dan eindelijk.

Ik wist hier ook vis te vangen, maar toen ik eindelijk de baars had waar ik voor kwam verloor ik mijn evenwicht tijdens een foto maken en duwde ik hem per ongeluk zo weer het water in.
Daarmee verknalde ik mijn kans om de grootste te vangen, het was namelijk een baars van een kleine 40cm. Maarja, shit happens, dus na dezelfde klimpartij weer te hebben volbracht heb ik besloten om lekker thuis het laatste kwartiertje op te warmen waarna ik naar de prijsuitreiking ben gegaan.

Deze was overigens dit keer niet bij de manege (daar was helaas geen plek) maar bij het tankstation ietsje verderop. Eenmaal aangekomen was er al een viertal mensen van de wedstrijd en het duurde nog even voordat de rest ook aanschoof. Even rustig een broodje eten was er toen voor mij niet bij want net toen ik dacht een hap te nemen stroomde de tent vol en was ik weer druk met de scores.

Uiteindelijk bleek Daan met een gemiddelde van 25,7 cm de winnaar van deze dag, goed gedaan! Don werd 2e met 19,7 cm en 3e werd Rene met gemiddeld 19 cm.

De winnaars werden gehuldigd met een mooie medaille en natuurlijk waren er ook weer wat aardigheidjes die onder de deelnemers werden verloot. Dank hiervoor aan onze sponsor “Raven Fishing”. Tevreden ging iedereen weer naar huis, de volgende wedstrijd is op zondag 13 januari en dan vissen we weer op snoek. De volledige uitslag en het algemeen klassement vindt u via deze link.

Al met al was het een zeer succesvolle dag met aardig wat vis, slechts 2 deelnemers wisten niks te vangen maar zo kan dat gaan.

Tight lines joshua