Op zondag 27 november stond de 2e wedstrijd uit de “Predator Challenge Winter Editie” op het programma. Gezien de weersvooruitzichten begonnen we enigszins overdressed met onze regenpaksmoking aan deze regenachtige visdag maar de hoeveelheid neerslag viel uiteindelijk reuze mee.

De vangsten waren om in weertermen te blijven nogal wisselvallig. Op veel goede snoekstekken was de snoek niet thuis maar op andere plekken waren ze gelukkig wel happig. Ook is er weer flink wat baars gevangen door sommigen. Geen enorme joekels, maar vis is vis.

Er is door de deelnemers op verschillende manieren gevist: dood-aas, dropshot, diep en ondiep met allerlei kunstaasjes. Ieder heeft zo zijn favoriete vistechniek en het is soms even uitproberen wat die dag goed werkt. Als foto-opdracht moesten we een schoen(tje) zetten bij de gevangen vis om een beetje in de sinterklaas-sfeer te blijven. Uiteindelijk was het Fred die de juiste tactiek had, met 3 flinke snoeken is hij de dagwinnaar geworden, op de voet gevolgd door Mayk en Britt met ieder 5 mooie baarzen.

Na afloop is er even gezellig nagepraat in de kantine van de manege met de nodige vissershumor. Met wat tips en adviezen proberen we elkaar een beetje te helpen nog iets beter te vangen.

Zondag 18 december is de volgende roofviswedstrijd met als thema: “Stekel-Challenge”: alleen baars en snoekbaars tellen die dag mee voor de uitslag. Dat zal even wennen worden voor sommige verstokte snoekvissers maar het is altijd leuk om iets nieuws te proberen met soms verrassend resultaat. Tot 18 december, iedereen die lid is van HSV Almere kan meedoen (deelname is gratis) maar je moet je wel even aanmelden via rca@hsvalmere.nl. En ondertussen goede vangst met oefenen.

Tim