Vandaag, 23 november 2019, stond “Baarspeuteren 2019” weer op de agenda. De weersvoorspellingen waren gunstig: frisjes maar wel droog. Helaas was de animo deze keer wat minder dan de voorgaande jaren maar ach, het gaat natuurlijk wel om kwaliteit en niet om kwantiteit. Met kwaliteit bedoel ik dan natuurlijk vooral weer op de gezelligheid maar dat zit bij dergelijke wedstrijdjes eigenlijk altijd wel snor.

Alle deelnemers waren keurig op tijd, snel werden de hengels en andere benodigdheden uitgereikt waarbij wel even opgemerkt mag worden dat het aas weer gratis beschikbaar waren gesteld door Raven Fishing. Na een korte Bingo wist iedereen zijn positie in de rij en konden we snel naar de waterkant. De eerste stek was eigenlijk meteen ook de beste: bijna overal werden wel baarsjes gevangen. Wel allemaal hele kleintjes maar we vissen op aantal dus dat maakt voor deze wedstrijd niks uit.

Na een goede 20 minuten was het weer verkassen geblazen maar op veel plekken bleven de vangsten helaas uit. Bijna aan het einde van de wetering waren 2 deelnemers nog wel op een schooltje jonge baars gestuit, voor de overige deelnemers bleef het harken.

Uiteindelijk kwamen we ruim 2 uur later weer op het gedeelte waar we begonnen waren en werd in gezamenlijk overleg besloten om een eind aan de wedstrijd te breien. Het was vandaag best wel koud en als het dan niet loopt met de vangsten wordt het tijd om te stoppen en de kachel op te zoeken.

Terug op de verzamelplek werden de spullen weer ingeleverd en opgeruimd en kon de organisatie de score gaan uitrekenen. De winnaar van de vorige editie was helaas zelf niet in de gelegenheid om deel te nemen maar kwam wel langs om persoonlijk de wisseltrofee uit te reiken aan zijn opvolger. Het was alleen nog even de vraag wie dat dan wel zou zijn.

Uiteindelijk bleef er een top 3 over bestaande uit Mario, Edwin en Cisca en bleek dat Cisca, zij het met slechts 1 visje verschil, deze wedstrijd in haar voordeel had beslist, goed gedaan hoor! En uiteraard ging de top 3 ook deze keer natuurlijk niet met lege handen naar huis. Zij ontvingen allen waardebonnen van Raven Fishing ter waarde van respectievelijk 10, 20 en 30 euro, jullie hebben het verdiend en doe er vooral wat leuks mee!!

Wat nog restte was de uitreiking van de wisseltrofee aan Ciska, zoals gezegd nam Eric deze honneurs graag waar.

Het komende jaar staat deze mooie bokaal in huize Emmerig op het dressoir. Althans, daar ga ik wel van uit. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning, het is je zeker gegund en we hopen dat je deze prestatie volgend jaar weer komt herhalen. En we wensen haar man Milko (hij eindigde beduidend lager met bijna de helft minder) uiteraard heel veel sterkte de komende dagen thuis ……………