Vandaag, zondag 12 maart, stond de wedstrijd in Utrecht op het programma voor de streetfishing competitie. Vorig jaar een taaie bedoening daar, weinig vis gevangen dus de verwachtingen waren vooraf niet al te hoog gespannen. Het was vroeg opstaan voor de deelnemers want al om 9:15 uur moesten we al verzamelen bij LE:EN. Na de controle van de VISpassen , een inleidend praatje door de organisatie en de gebruikelijke wedstrijdbriefing konden de deelnemers om 10:00 uur dan toch eindelijk het water opzoeken.

Team SFA2 (Street Fishing Almere 2) besloot via de tolsteegsingel de buitenste ring van het parcours af te vissen, team SFA1 was wat meer richting het centrum van Utrecht gegaan. Uiteindelijk kwamen beide teams elkaar op de nieuwe gracht weer tegen en kon men onderling de resultaten even uitwisselen. Dat was een kort gesprek, net als vorig jaar waren de vangsten weer bijzonder matig. Het ziet er allemaal prachtig uit daar maar veel vis zwemt er blijkbaar niet rond …….

Voordeel ten opzichte van vorig jaar was dat waar toen veel van de grachten onbereikbaar waren door werkzaamheden je nu overal goed bij het water kon komen. Bij zowel de oude als nieuwe gracht was het dan ook een drukte van belang, iedereen probeerde in dat gebied een visje binnen te harken.

Veel teams gingen hun geluk beproeven in de binnenstad, daardoor was het buiten het centrum bij de Kromme Rijn en in de buitenste ring dan ook relatief rustig. De nieuwe gracht is onlangs ook nog gebaggerd en een lokale visser wist te vertellen dat er sindsdien weer veel baars zit. Dat was ook de plek waar Daan van team SFA1 een mooie baars wist te landen.

Helaas bleek na afloop dat de vangsten ook dit jaar weer erg achter bleven bij de verwachtingen, team SFA1 is op 2 vangsten blijven steken en team SFA2 wist deze wedstrijd helemaal geen vis op de kant te krijgen, hoe bizar is dat?? Aan de inzet van beide teams heeft het in ieder geval zeker niet gelegen en gelukkig kon het resultaat de onderlinge pret zeker niet drukken.

Om 14:00 uur was het einde wedstrijd en moest iedereen zich weer melden bij LE:EN. De jury zou dan alle vangsten bekijken en om 14:30 zou de prijsuitreiking zijn. Deze prijsuitreiking begon met een kleine vertraging maar deed uiteindelijk vooral denken aan de uitreiking van de Oscars. Er werd een deelnemer naar voren geroepen die later toch niet de winnaar bleek te zijn, bijzonder pijnlijk en voor de deelnemer vooral vervelend. Organisatorisch blijkt de nieuw aangetrokken coördinator dan toch nog wat steekjes te laten vallen, al doende leert men zullen we maar hopen ………

Vanaf dat moment bleef de prijsuitreiking chaotisch en liep hij qua planning aanzienlijk uit. Maar al met al kunnen we toch terug kijken op een geslaagde dag en gezellige wedstrijd, helaas nog niet het gewenste resultaat maar dat komt vast ook nog wel.

Op naar Zaandam (zondag 26 maart)!