0008

Afgelopen zondag organiseerde de roofviscommissie van de vereniging haar eerste van de vier demodagen die voor dit jaar gepland staan, de bedoeling is dat we voor deze demodagen iedere keer een ander deel van Almere aandoen. We begonnen deze eerste dag in Almere Poort. De ochtend begon erg grijs met een snijdend koude oostenwind wat het opzetten van de tent erg lastig maakten, maar met een tactisch geparkeerde auto en wat vernuft was het ons toch gelukt om er iets van te maken.

0001

Zo rond 9:30 begonnen de eerste deelnemers binnen te druppelen, ook  waren er weer een hoop ouders aanwezig wat ik altijd erg op prijs stel. Op deze manier zien ook de ouders meteen hoe dat roofvissen in zijn werk gaat. Zo rond 10:15 hadden de meeste deelnemers zich wel gemeld maar een enkeling  was nergens te bekennen. Pech voor die er niet zijn, tijd om te starten!

0002
Toch weer een best clubje!

We begonnen met een inleidend praatje over het roofvissen in het algemeen met ondersteuning van een paar foto’s. Ook onthaakgereedschappen en de ‘gesloten tijd’ kwamen natuurlijk weer voorbij.
Na dit korte praatje werden er groepjes gemaakt en vervolgens werd er een materiaal check gedaan bij alle deelnemers. Vaak zien we toch erg dunne nylon lijntjes of erg korte en verfrommelde onderlijntjes, materiaal waar de snoek bijna altijd korte metten mee maakt met alle gevolgen van dien! Gelukkig hebben we altijd genoeg materiaal bij de hand om ieders hengel snoek klaar te maken zodat er veilig op snoek gevist kan worden. Ook de nodige weerhaken zijn er weer plat geknepen om de snoek zoveel mogelijk te ontzien en het onthaken een stuk makkelijker te maken. Nadat iedereen zijn hengel in gereedheid was gebracht kon er eindelijk gevist worden.

0003
Bij mijn groepje werd er gelukkig al vrij vlot een mooi snoekje gevangen  en ik hoorde ondertussen dat er ook bij de andere groepen al een snoek was gevangen, dat zijn natuurlijk berichten die je graag hoort! Inmiddels was het zonnetje ook aan het doorbreken en werd het toch nog, op de behoorlijk koude wind na, een schitterende dag om lekker langs de waterkant te vertoeven en te proberen een mooie snoek te vangen. Zowel voor de ouders (die deden ook enthousiast mee) als voor de jeugdige deelnemers.

0004
Goed kijken, er staat een snoek op deze foto!

0005
Op deze trouwens ook.

Dat de snoek er zin in had bleek wel want ook de volgende snoek liet niet lang op zich wachten.

0006

Tijdens het vissen werd er het één en ander uitgelegd over het vissen maar ook de stekken kwamen aanbod, waar nodig werd er extra begeleiding gegeven. Michel ontfermde zich over deze als enige vissende dame en dat deed hij bijzonder goed. Zo goed zelfs dat zij deze dag maar liefst twee (!) snoeken ving, super gedaan!

0007

0008
Helemaal goed natuurlijk!

De rest van de groep viste ook lekker stug door en niet zonder resultaat. Wat ik dan persoonlijk altijd weer erg jammer vind aan deze dagen is dat ik vaak niet op tijd bij iedere vangst kan zijn. Gelukkig hadden we deze keer een klein legertje roofvissers die ons kwamen helpen bij de begeleiding waarvoor dank, samen hebben we er een fantastische dag van kunnen maken.

00009

0010
Landing in volle gang, de kieuwgreep nog eens goed uitgelicht.

De tijd vloog weer voorbij en voor we er erg in hadden moesten we alweer aan de terugweg beginnen. Op de terugweg kwamen we Ian samen met Norbert tegen, die als enig twee op pad waren met “streetfishing” (óók een onderdeel van de roofvis commissie) op baars. Helaas werd er door hun de gehele dag geen enkele baars gevangen, zelfs geen inimini baarsje kon er vanaf. Volgende keer beter heren!

0011
Snoekvissertjes in spé!

Eenmaal terug op de startplek werd er op de valreep nog een mooi snoekje gevangen in het kommetje waar iedereen deze topdag was gestart en waar al heel veel gevist was in de ochtend. Zo zie je maar weer dat een snoek echt niet de hele dag op de zelfde plek blijft liggen.

0012
Op de valreep, dit snoekje heeft aardig wat kunstaas zien passeren vandaag.

Omstreeks 14:00 was iedereen weer terug op het startpunt, kon er nog even iets gedronken worden en werden er door de deelnemers nog van alles nabesproken. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat we een zeer succesvolle dag hebben gehad met genoeg vis en schitterend weer. Ik wil alle deelnemers en de aanwezige ouders bedanken voor hun deelname aan deze dag en hoop dat zij allemaal vooral een hoop nieuwe dingen hebben geleerd die het roofvissen nog leuker maar vooral ook nog veiliger voor de vis maken!

Ook wil ik alle begeleiders bedanken voor hun inzet en hulp, zonder jullie hulp zou een dag als deze toch een stuk lastiger te realiseren zijn, en Ik hoop veel gezichten terug te zien in de toekomst bij onze andere demodagen.

Met vriendelijke groet,

Eric Hofs
Voorzitter Roofvis Commissie Almere.