Na een aantal stormen en daarmee uitstel van de wedstrijd was het zover, de laatste wedstrijd van de “Predator Challenge 2019/2020”. Een aantal dagen voor de wedstrijd kocht ik een nieuw aasje, na wat test sessies had ik er vertrouwen in dat ik deze ging gebruiken tijdens de wedstrijd. Nadat ik de prijzen in de auto had gelegd vertrok ik naar de waterkant, om 8:01 stapte ik uit de auto en was de wedstrijd dus 1 minuut onderweg. Snel begin ik met werpen, en op mijn 2e worp voel ik 2 tikken en lijkt het erop dat ik vast zit.

Althans, dat dacht ik dus even, dit blijkt echter al de eerste vis van de dag te zijn! Top begin dus, ook al was ik iets te laat begonnen hahaha. Deze vis was 66cm en een goed begin van de dag, maar mijn slechtste score tot nu toe was 86cm en deze wilde ik dus zeker verbeteren. Op maar meer ……..

Na 10 minuten toch maar naar de volgende stek, ook hier duurde het niet lang voordat ik een aanbeet kreeg. Bij een brug ging ik de kanten afwerpen en na de laatste kant (worp 4 dus) klapt er een snoek vol op mijn kunstaas, helaas niet op de haken. Meteen dus nog een worp en iets rustiger vissen, dit was succesvol. De snoek klapt er meteen weer op en nu kan ik de haak zetten.

Deze vis was 54cm en ik had dus mijn laagste score nog lager gezet. Mensen die mij kennen weten dat ik als ik een kans zie om het beter te doen ik die pak, dus ging ik voor de zekerheid nog even baars zoeken. Dit bleek een heel stuk moeilijker en op stek nummer 3, en toch al na een minuut of 5, dan toch de eerste goede aanbeet. In totaal heb ik 3 baarzen gevangen en ben daardoor geëindigd met 172 punten.

Om 11:30 ga ik naar de manege omdat het weer veel slechter is geworden en ik niet denk dat ik het nog beter kan doen. Met een verbetering van 86 punten kwam ik totaal op 534 punten, dit bleek genoeg aangezien de nummer 2 met 377 punten niks had gevangen en hij zijn score dus ook niet had verbeterd. Ook kwam ik erachter dat er maar 2 mensen waren die iets hadden gevangen, dus een goed resultaat gezien de omstandigheden.

In de manege vond de prijsuitreiking plaats, uiteindelijk was ik zelf de winnaar van de competitie geworden:

Rene eindigde 2e en Rob werd 3e (zie foto’s hieronder). Er werden vervolgens nog wat prijsjes verloot die we wederom met een mooie deal bij ‘Raven Fishing’ hadden aangeschaft, dus er gingen toch nog wat deelnemers met een aardigheidje naar huis.

De volledige uitslag staat inmiddels ook online, u vindt hem via deze link. Tot de volgende competitie dan maar,

Daan.