Zondag 25 juni 2017 was het eindelijk zover, de laatste wedstrijd van de streetfishing competitie van Sportvisserij MidWest Nederland stond op het programma. Net als vorig jaar vindt deze wedstrijd plaats in onze hoofdstad Amsterdam. Het beloofde een stormachtige dag te worden met veel regen en weinig zon. Perfect!

Al vroeg stroomden de deelnemers binnen op het terrein van Hannekes Boom, de startlocatie. Toen alle teams compleet en ingeschreven waren kon de briefing door de organisatie beginnen. In de toespraak werden de regels uitgelegd, tips gegeven en vervolgens konden alle teams na het startsein beginnen aan de wedstrijd.

Wij van SFA team 2 besloten om ons vandaag te focussen op de stadsgrachten van Amsterdam. De keuze hiervoor was simpel: bij de finalewedstrijd van vorig jaar werd de meeste vis in de grachten gevangen, dit jaar zou het waarschijnlijk net zo zijn! Al vissend liepen wij langs het Nemo en zette koers richting het binnenwater. Eenmaal daar aangekomen duurde het niet lang voordat de eerste aanbeet volgde. Straks langs de stenen kade ving Rob een donkergekleurde baars van 28 centimeter. Die is binnen!

Na enkele worpen besloten we door te lopen naar de volgende brug. Eenmaal aangekomen weet Rob wederom vlot een aanbeet te krijgen. De aanbeet wordt verzilverd en de eerste snoekbaars ligt in het net. Na een paar foto’s mag de snoekbaars weer terug en vissen wij weer verder. Na een paar minuten krijgt Britt een harde tik op de top van haar hengel en ze weet al direct dat het om een grotere vis gaat. Na een korte en heftige dril komt de vis aan het oppervlakte en zien wij een behoorlijke zilveren/grijze flank. Op het moment dat Michiel de vis wil scheppen schiet het kunstaas uit de bek en is de snoekbaars los. Gelukkig is Michiel scherp en alert en weet hij de snoekbaars toch in het net te krijgen. Yes! Een behoorlijke snoekbaars ligt voor ons op de onthaakmat en de meetlat geeft 59 centimeter aan. Dit betekent een nieuw record voor Britt, gefeliciteerd!

Deze plek bleek goud te zijn, want Michiel ving hier ook zijn eerste baars. Toch viel het korte tijd later helemaal stil en besloten we maar snel door te lopen, het parcours is immers erg groot!

Bij bijna elke brug die we passeren weten we vis te vangen, zo loopt de scorekaart lekker vol en hebben wij een erg leuke dag. Doordat we het zo naar ons zin hebben gaat de tijd erg snel en voordat we het doorhebben is het al bijna half 2. Om het zekere voor het onzekere te nemen besluiten we al een beetje richting de startlocatie te gaan. Terwijl we onderweg zijn besluit Michiel nog één keer zijn shad te laten zakken. Zonder enige verwachting krijgt Michiel een keiharde tik op zijn top en is het raak. Na een korte dril ligt er een grote baars op de mat. Hij meet 35 centimeter en we weten dat dit een mooie afsluiting van de dag is.

Na een korte wandeling zijn wij weer gearriveerd bij Hannekes boom. SFA team 1 is daar al aanwezig en wij overleggen over de vangsten. Ook zij hebben een erg leuke dag gehad en Joshua heeft zijn record baars (42cm) weten vangen, keurig! Daarnaast hadden alle leden van hun team net als wij ook vis gevangen dus eigenlijk was iedereen wel tevreden.

Net iets voor 3 uur begint de prijsuitreiking en zijn wij erg benieuwd wie er met de prijzen vandoor gaat. Rob weet de prijs voor grootste snoek van de competitie te winnen, erg mooi! De winnaars van de gehele competitie zijn de JLpikeBusters geworden, een mooie prestatie en hartelijk gefeliciteerd!!

Uiteindelijk vallen onze beide teams in het algemeen klassement buiten de prijzen en eindigen wij van SFA2 op plaats 7 in de eindcompetitie. Team SFA1 eindigt als 10e. Op de maandag daarna kregen wij de definitieve uitslag en zien wij dat wij (SFA2) in Amsterdam op de 3e plek zijn geëindigd en SFA1 als 4e, een prestatie waar we trots op mogen zijn.

Ik wil hierbij de teamleden van SFA 2 en SFA 1 bedanken voor hun inzet en toewijding en onze Hengelsportvereniging voor alle hulp en ondersteuning.

Ian Lüschen