Op zondag 15 januari werd de laatste wedstrijd in de 2×2 Predator Challenge gevist. De finale van een competitie van 4 roofviswedstrijden, wie zou de beste roofvis visser van de vereniging worden? Er waren nog meerdere deelnemers die een goede kans maakten dus enige spanning was zeker wel aanwezig.

Nadat we de wedstrijd eerder al hadden moeten uitstellen wegens extreem slecht weer was het op 15 januari dan eindelijk toch zover. Ik moet overigens wel zeggen dat ik ’s morgens toch wel even mijn bedenkingen had. Alles was wit, het bleek vooral opgevroren hagel te zijn. Snel de ramen van de auto ijsvrij maken en op naar de stek.

Vol goede moed begon ik met dropshotten, net als 2 andere deelnemers die al op de gekozen locatie aanwezig waren. Eigenlijk had ik er, mede door goede berichten van de afgelopen dagen, best wel wat van verwacht. Het was dan ook opmerkelijk dat al snel bleek dat de vis lang niet zo ‘los’ was als gehoopt en misschien ook wel verwacht. Erger nog, we hebben op deze stek geen baarsje gezien. Na 2 uur besloten we dan ook een stuk verderop de slootjes af te lopen op zoek naar snoek, en al vrij snel wist Don een leuk exemplaar te vangen. Snel netjes onthaakt en terug ermee, op naar de volgende. Helaas bleef het daar verder bij. Ook Robert en Eric vinden een snoek, maar ook voor hun bleef het bij die ene.

Joshua ving ook een mooie snoek, dit was toch echt wel een beter exemplaar. Een supermooie snoek, gevangen op de vliegenhengel. Goed gedaan hoor!

Uiteindelijk waren er dus 4 deelnemers met 1 snoek, maar 1 deelnemer sprong er toch wel bovenuit, en dat was Daan. Daan wist maar liefst 3 snoeken te verschalken en hiermee heeft hij zich niet alleen de dagwedstrijd toegeëigend maar werd hij ook de winnaar van de ‘Predator Challenge’. Van harte gefeliciteerd, goed gedaan!! Voor de volledigheid vindt u hieronder de einduitslag:

 

De winnaar van de “Predator Challenge 2016/2017: Daan.

 

De tweede plaats uit de competite: Don

 

De derde plek in de competitie: Eric

 

En tot slot nog een foto van de dagwinnaar: eveneens Daan.