De eerste streetfishing wedstrijd van de competitie van Sportvisserij MidWest Nederland was in Alkmaar. We werden om 08:45 verwacht in het café De Klunder, de teamcaptain melde het team aan en kreeg daarbij een goodiebag voor elk teamlid en een scorekaart zodat gevangen vis op de juiste manier vastgelegd kon worden.

Daarna werd er van elk team een foto gemaakt. Na het openingswoord van de wedstrijdcoördinator kregen we een lezing van Dennis Horvath, de Nederlands kampioen streetfishing. Om 10 uur werden we op het plein verwacht voor een groepsfoto met alle teams waarna het startschot werd gegeven.

Na het startschot verplaatste alle 15 teams zich naar het water. We konden kiezen uit twee grachten binnen Alkmaar en een lang buitenwater. Onze tactiek was om eerst de grachten uit te vissen en dan naar de buitenkant te gaan. Het eerste uur was al verstreken en we hadden nog helemaal niks gevangen, het was taai en het einde van gracht 1 kwam inmiddels al in zicht.

We stonden bij de brug die de begrenzing maakte van deze gracht naar het open water toen er BEET! werd geroepen. Eindelijk, we hadden vis! De eerste vis van de dag werd gevangen door Rene, het was een hele mooie baars van 26 cm. Vakkundig werd de vis door Rene onthaakt, opgemeten en gefotografeerd waarna de vis weer snel in het water werd teruggezet.

Niet lang daarna werd de tweede baars van 25 cm gevangen, ook deze werd gevangen door Rene. Nadat we het meet en foto ritueel herhaald hadden liepen we weer verder en hebben tussendoor nog even wat gegeten.

We kwamen vervolgens nog langs een stukje buitenwater en hebben het daar ook nog even geprobeerd, dat leverde helaas niks op. Uiteindelijk kwamen we bij de tweede gracht uit waar de derde en ook de laatste baars van ons team (SFA2) door Ian werd gevangen. Deze baars was ook 25 cm, een mooie vis. We gingen deze laatste gracht snel nog even uitvissen want we moesten weer om 14:00 uur melden bij het café. Al met al was het een hele geslaagde dag, we hebben gelukkig geen regen gehad maar de vangsten vielen (óók bij de andere teams) wel wat tegen.

Inmiddels is de tussenstand bekend, u vindt hem via deze link.

Britt Pannegieter.