Op zondag 11 november hebben we voor de 3e keer een baarspeuter wedstrijd gevist. Na het debacle op Overgooi in 2017 met nul baarsjes kozen we dit jaar toch maar weer voor de vertrouwde plek in Almere Haven. Een vluchtige controle leverde op dat deze oevers prima begaanbaar waren, dit helaas in tegenstelling tot veel andere oevers binnen Almere.

We verzamelden om 8:30 aan de waterkant en na een snelle stek-loting en het uitdelen van de materialen (hengels, tuigjes en emmers) kon iedereen naar zijn plek gaan. We hebben 4 rondes van ieder ongeveer een half uurtje gevist en tussendoor werd er dan iedere keer verkast. We waren met 17 deelnemers dus dit verkassen heeft doorgaans wel wat voeten in de aarde maar uiteindelijk komt het natuurlijk altijd weer goed. Al direct werd duidelijk dat de vangsten qua stek enorm verschilden, daar waar op de ene plek met gemak een 20-tal baarsjes naar boven kwam moesten deelnemers elders met 2 of 3 exemplaren genoegen nemen.

Wat dat betreft werd er gelukkig met enige regelmaat dus verkast waardoor meerdere deelnemers een enkele keer het geluk van de juiste plek hadden. De onderlinge sfeer was overigens weer super en over het weer mochten we ook zeker niet klagen: bij aankomst nog wat lichte regen maar daarna droog en zeker niet koud. Na de 4e ronde verzamelden we weer op de plek van de loting en kon de organisatie snel de resultaten op een rijtje zetten. Uiteindelijk zijn er 379 baarsjes gevangen en bleek dat Eric er met een aantal van 53 de meeste had weten te vangen. Hij ging naar huis met de prestigieuze wisseltrofee, nogmaals van harte gefeliciteerd. Als 2 eindigde Rene en Jos werd 3e.

Ik kijk weer met veel plezier terug op deze dag, volgens mij geldt dat voor iedereen dus volgend jaar maar weer een poging wagen lijkt mij! Hieronder nog de volledige score van deze leuke dag: