Zondag 9 juni werd er weer een streetfishing wedstrijd gevist, deze keer waren we te gast in Utrecht. Het verzamelpunt was net als de voorgaande keren weer restaurant Leen. Rond negen uur kwamen alle daar vissers samen voor een korte briefing. Na dagen van code geel en code oranje (wat behalve regen en hagel een zeer harde wind betekende) brak zondag ineens toch enigszins onverwacht de zon door. Dat versterkte bij onze teamleden het gevoel dat er deze keer, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, wél goed gevangen zou gaan worden. De voorgaande edities aldaar stonden nogal in het teken van simpele pech ………

Exact om 10 uur en kort na de briefing en een kop koffie werd om 10 uur het startsein gegeven. Ons team had vooraf al afgesproken om eerst de buitenste ring van het parcours te gaan verkennen en te kijken of daar een visje viel te vangen. Een goede keuze, al snel ving Michel daar onze eerste baars. Geen grote baars, maar hij telt en het team was in ieder geval van de gevreesde nul af.

Bij een brug op de buitenste ring werd door ons later nog meer baars gevangen, wederom geen grote maar omdat het zoals gezegd de voorgaande jaren een stuk stiller was voelde dit al erg goed. De stemming zat er dus direct al lekker in. Heerlijk visweer en vis vangen, wat wil een sportvisser nog meer?

Na de buitenste ring in zijn geheel afgelopen te hebben was het de hoogste tijd om ook nog even in het oude centrum in een gracht te vissen. Daar wist Nees de grootste baars van de dag voor ons team te vangen, en deze vangst betekende tevens dat alle teamleden een bijdrage aan de scorekaart hadden geleverd. Van een dikke nul van vorig jaar naar vis voor iedereen dit jaar, het was eigenlijk boven verwachting en dat maakte onze dag dan ook meer dan goed.

Het was na de pogingen het centrum bijna tijd, dus maar weer terug naar restaurant Leen om de scorekaart in te leveren. Aldaar hebben we nog de resultaten van de top 3 bekeken en wat met de andere vissers na gepraat. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, we wisten dat we niet in de prijzen gingen vallen maar het voelde voor ons toch als een zeer geslaagde wedstrijd. En daar gaat het natuurlijk om!!