Nadat afgelopen zaterdag het verbod op diverse aassoorten weer voorbij was stond op zondag 26 mei de streetfishing wedstrijd van Amersfoort op de agenda. Alle deelnemers verzamelden rond 9 uur bij “Zandvoort aan de Eem”, een gezellige “strand tent” in het centrum van Amersfoort. Het weer was perfect en de stemming zat er bij de deelnemers goed in. Amersfoort heeft echt prachtig viswater maar je moet de goede stekken wel even zien te vinden.

Na de inschrijving en een kop koffie ging om 10 uur de wedstrijd van start. Ons team ging eerst richting binnenstad omdat we daar normaal gesproken niet mogen vissen. Ook al is het een prachtige omgeving met veel horspots lukte het ons niet om daar vis te vangen.

We besloten daarom na een uurtje vergeefs proberen om dan toch richting de Eem te gaan om daar te vissen. Een goede keus bleek al snel, kort nadat we gearriveerd waren kwam er bij Jaap al een gigantische baars van 10 cm uit het water. Niet lang daarna begon het bij Jaap echt goed te lopen, binnen een paar minuten had hij twee prachtige snoekbaarzen gevangen en ook de resterende tijd van de wedstrijd bleef hij snoekbaars vangen.

Michel had daarna ook een mooie vangst, hij ving de grootste snoekbaars van ons team. Helaas miste hij op 5 centimeter na prijs voor de grootste snoekbaars van de dag, jammer!

De tijd ging overigens wel heel erg snel vanaf het moment dat we snoekbaars begonnen te vangen en al snel zat ons snoekbaars quotum helemaal vol. Helaas lukte het niet om óók nog baars of snoek te vangen, maar we hebben zo veel snoekbaars gevangen dat het toch een prachtige dag werd.

Om half twee gingen we al vissend weer langzaamaan terug naar het verzamelpunt bij “Zandvoort aan de Eem”.

We hadden van de organisatie consumptiebonnen gekregen om te genieten van twee drankjes tijdens het wachten op de voorlopige uitslag. Nadat bekend was gemaakt wie de grootste vissen van deze dag hadden gevangen en welk team er met de dagprijs vandoor ging zijn we moe maar voldaan weer terug naar huis gegaan.

De uiteindelijke uitslag vind je via deze link, op naar de volgende wedstrijd!!