Wij (Joshua en Daan) hadden zaterdagavond nog afgesproken samen te vissen met de wedstrijd. Ik had alles al serieus voorbereid door (wegens een griepje wat later dan normaal) vóór te vissen op de vrijdag en de zaterdag. Dat doe ik omdat ik graag vooraf wil weten wat er moet gebeuren om een goede kans te maken. Aaskeuze kan een belangrijke factor zijn, en ‘waar ligt de vis?’.

Om 8:05 konden wij beginnen en na een half uur achter de baars aan gingen we toch maar op snoek vissen, de baars leek het in tegenstelling tot de vorige dagen toch niet te doen. Op de snoek ging echter al net zo belabberd dus uiteindelijk gingen we toch maar weer terug naar de baarzen!

Vasthouden aan het oorspronkelijke plan bleek uiteindelijk toch de juiste zet! Op de eerste worp hebben we een dubbel, beide een baars die goed genoeg is om mee te tellen voor de punten. Binnen een uurtje hebben we allebei 5 baarzen waar we wel mee verder kunnen, Joshua heeft zelfs een behoorlijk hoog gemiddelde qua lengte!

Met het baarzenquota vol besluiten we weer te gaan snoeken, tenminste …… ikzelf. Joshua had het erg koud gekregen van de koude wind en besloot even in de auto op te warmen. Bij de tweede brug waar ik het probeer is het op de eerste worp met de jerkbait al raak! De snoek wordt rustig geland en is weliswaar niet groot maar wel een heel belangrijk visje voor de stand in de wedstrijd vermoed ik! 48cm is hij, daar doe ik het voor!

Even later ga ik nog een brug verder en precies op het moment dat ik een beetje afgeleid werd klapt er een snoek op mijn kunstaas. Shit! Meteen de worp herhalen en ik zie de snoek er weer achter draaien. Nog een keer dan! En op de derde worp is hij daar dan! Mooi op het aas, maar zo snel……. gewoon geen kans om de haak te zetten. Daarna heb ik het opgegeven en gingen we aar de manege.

Bij de manege druppelden de eerste deelnemers binnen en kreeg iedereen een (warm) drankje aangeboden. Ik was tevreden met deze dag, Joshua ook en dat is toch wel het belangrijkste.

Rene was vandaag de sterkste en won de 3e editie van de competitie. Uiteindelijk bleek ik 2e te zijn vandaag en Rob werd 3e. Jammer dat ik die 2e snoek niet heb weten te vangen want die had vandaag wel het verschil gemaakt! Vervelend maar ik sta nog steeds aan de leiding, das wel weer fijn.

Tot slot werden er nog wat prijsjes verloot, van links naar rechts waren Ciska, Richard en Fred de gelukkigen. Uiteindelijk ging iedereen weer tevreden huiswaarts, op naar de laatste wedstrijd!! Lid van onze HSV en ook meedoen? Dat kan gewoon hoor. Kost echt helemaal niks en het is na afloop altijd gezellig!!

Wil je de stand in het klassement weten? Klik dan even hier.

Daan