Inmiddels zit de 3e Streetfishing dag, deze keer in Zaandam, er ook alweer op. Het was best wel weer een geslaagde dag. Het weer was prima, er was voldoende parkeerruimte bij de verzamellocatie, de ontvangst was goed en het barpersoneel uitermate vriendelijk. Enige minpuntjes waren misschien dat veel viswater niet bereikbaar was door bebouwing en dat de verzamelplek aan het begin van het parcours lag waardoor er door de deelnemers aanzienlijk heen en weer gelopen moest worden. Een centraal gelegen locatie is ook beter voor de verspreiding van de deelnemers bij de start, maar dat terzijde.

Ondanks het feit dat de klok de afgelopen nacht een uur vooruit was gegaan waren alle deelnemers toch gewoon op tijd aanwezig. Na een korte briefing door de organisatie waarbij wederom de belangrijkste regels nogmaals even werden benoemd (de kracht van het herhalen, en toch ……. ) konden alle deelnemers op pad.

Opmerkelijk was dat alle deelnemers eigenlijk direct richting het centrum gingen, alleen team SFA2 deed dat niet en de eerste 2 uur hebben ze behalve wat locals geen enkele deelnemer gezien. Het vissen was overigens taai, er gebeurde bijzonder weinig totdat Rob notabene tegenover de verzamellocatie vanuit het niets een stevige beuk op zijn hengel kreeg. Een spannende dril begon, er was immers door het team nog geen visje geland en deze (het voelde direct al als een beste) zou wel eens het verschil kunnen gaan maken. Na een enerverende dril belandde de vis uiteindelijk in het net, het bleek een snoek van maar liefst 93 cm te zijn. Zou dat genoeg zijn voor een dagprijs??? Spannend …..

De enige dame binnen onze teams wist vervolgens ook nog een vis te vangen, een mooie baars belande op de mat. Klein maar fijn, maar ieder punt telt en het was duidelijk dat er in Zaandam hard voor gewerkt moest worden. Bovendien heb je doorgaans geen idee hoe de andere teams het doen dus ‘wie weet?’.

Helaas bleef het daarna qua vangsten helemaal stil, zoals gezegd was het taai maar SFA2 deed het naar later bleek toch beter dan SFA1. Dit team wist deze mooie dag, ondanks de verwoede pogingen, helemaal geen visje te vangen. En dat terwijl deze jongens toch echt wel kunnen vissen, dat leidt geen twijfel.

Uiteindelijk kwam iedereen weer samen op het verzamelpunt voor de uitreiking van de dagprijzen (grootste snoek, grootste snoekbaars en grootste baars) en inderdaad bleek Rob met zijn snoek van 93 cm in de prijzen te vallen. Hij won een supermooi hengeltje, een tas en een pet, helemaal goed. Wel sneu voor de deelnemer die een snoek van 92 cm ving, nét 1 cm te weinig dus. Jammer. De grootste baars was ook aanzienlijk (41 cm) en de grootste snoekbaars was 47 cm, ook netjes. Verder waren de vangsten matig zoals goed terug te zien is in de uitslag van deze wedstrijd.

Minpuntje was dat er 2 teams waren die blijkbaar menen dat regels voor iedereen gelden maar niet voor hun. 1 team heeft zich verplaatst met de auto, het team uit Zeewolde presteerde het zelfs om tijdens de wedstrijd op enig moment met 1 man extra te gaan vissen. Zowel in een schrijven van de afgelopen week aan de teamcaptains als in de briefing voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk gemeld dat dit niet toegestaan was, diskwalificatie is dus de enige juiste sanctie. Blijkbaar gaat winnen bij sommigen boven alles ………

Al met al was het zeker weer een geslaagde dag, nu even een paar maanden rust door de gesloten tijd en daarna gaan we er weer vol tegenaan. De eerstvolgende wedstrijd is op 27 mei (Nationale Hengelsportdag) in Amersfoort, wij kijken er naar uit.