Op zondag 31 maart was het weer tijd voor een streetfishing wedstrijd, deze keer stond Zaandam op het programma. Op de streetfishing kalender is dit een beetje een vreemde eend in de bijt. Zaandam heeft geen echt streetfishing water waar je met je normale streetfishing spullen kan vissen en waar je eigenlijk wat zwaarder materiaal nodig hebt.

Het parkoers was de Zaan en de Voorzaan, groot open water dus waar je door invloed van de wind en de stroming echt andere spullen dan normaal mee moet nemen. Het is bovendien een lastig parkoers waar je bijna niet bij het water kan komen door bebouwing en ‘eigen terreinen’ waar de toegang verboden is. Bovendien werden we ook nog bij de enige sluis die het parcoers rijk is weggestuurd, ook al stond in de briefing toch duidelijk vermeld dat we daar wel mochten vissen. Dat was echt de enige plek die nog een beetje aan streetfishing deed denken maar die was dus al snel voor ons verboden gebied door een boze sluiswachter.

Wat overbleef waren de vervelende, winderige plekken waarvan je van te voren al wist dat het lastig zou zijn om iets te vangen. En niet alleen wij hadden dat probleem, er werd over de hele linie weinig tot niets gevangen. Wij moesten het uiteindelijk doen met een hele kleine snoekbaars maar dat was al beter dan andere teams die op 0 vissen bleven steken.

Meerdere teams hebben het ruim voor het einde van de wedstrijd zelfs al opgegeven. Zaandam voelt door het slechte en eentonige parkoers altijd als een moetje, gelukkig hebben we dit parcoers nu achter de rug en kunnen we vooruit kijken naar wedstrijden die wel leuk zijn om te vissen.