Het was behoorlijk koud tijdens de tweede wedstrijd van de “Predator Challenge 2017/2018”. Daan en ik stonden kort na de start tijd al aan de waterkant, het was vanaf de auto een klein stukje lopen naar de eerste stek. Onderweg viste Daan even snel een bruggetje af en hij had meteen al een mooie baars te pakken. Eenmaal op de stek aangekomen waren mijn vingers al half bevroren, zo koud was het vandaag. Nadat ik zo’n 10 minuten tevergeefs met mijn vlieghengel had lopen zwiepen liepen we door naar de tweede stek

Aangekomen op deze stek mistte Daan al snel een aanbeet, ik gooide snel mijn streamer dezelfde kant op en ja hoor, de snoek dook direct op het aas. Helaas zat de snoek niet gehaakt maar had hij de speld voor de wiggletail vast, ongeveer 2 meter voor de kant liet hij de streamer los.

Een paar worpen later merkte Daan ineens op dat er al die tijd al een snoek onder zijn voeten lag, deze mooie vis wist hij dan ook snel te vangen. Daarna bleef het stil en was de 3e stek alweer aan de beurt. En nog voordat ik mijn tweede worp af had hoorde ik rechts van me Daan al “VIS!!” roepen. Het bleek een klein snoekje te zijn maar alles telt, en toch weer vis.

Op de volgende stek pakte Daan een paar baarzen, onderweg terug naar de auto en vervolgens nog op stek 4 en 5 werd er helemaal niks meer gevangen. Tussendoor kwamen er wel wat berichten van gevangen vis binnen waaronder een snoek van maar liefst 105 cm. We moesten dus nog even goed ons best doen!

Uiteindelijk zijn we nog even naar Almere Buiten gereden waar veel deelnemers aan het vissen waren. Het was er dan ook gezellig druk hoewel de vangsten daar minder waren dan de voorgaande wedstrijd. Daan wist daar toch weer de nodige baarzen te vangen en tegen twaalven gingen we ondergesneeuwd en wel naar de manege voor de prijsuitreiking.

Hier bleek dat Daan deze wedstrijd gewonnen had, op de voet gevolgd door René en met iets meer afstand kwam Niels die helaas, zonder dat hij het wist, op een water had gevist wat niet in de competitie is opgenomen. Hij vatte het sportief op, dat is mooi en zo moet het ook zijn!

In het algemeen klassement vonden de nodige verschuivingen plaats maar Don wist zijn koppositie te handhaven. U vindt de volledige uitslag en de nieuwe tussenstand via deze link. De volgende wedstrijd is op 21 januari 2018, eens kijken wat er dan gebeurd.

Joshua.