Zondag 8 december werd de tweede “Predator Challenge” gevist, de vorige wedstrijd heb ik gemist door een feestje dus ik had even een punt te maken. De weersverwachting was niet al te best, lichte regen en een stevige wind. Gelukkig werd het in de middag iets beter, helaas pech voor ons dat de wedstrijd maar tot 12 duurde.

Iets na 8 uur stond ik naast het beoogde water wat er onstuimig bij lag door de harde wind, en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het nog steeds erg donker was. Twee factoren die het wel heel gemakkelijk maken om je kunstaas onbedoeld in het riet of een boom te hangen, maar ik was er nu toch gewoon beginnen! Het zal mijn derde worp zijn geweest en de eerste snoek besluit een aanslag te plegen op mijn aasje. Helaas ben ik nog niet scherp en sla ik compleet mis. Jammer, dat had een mooie start geweest maar het duurt gelukkig niet lang voordat de volgende snoek zich meldt, helaas sla ik wederom mis.

Ik krijg het gevoel dat het wel eens zo’n dag kan worden, veel vissen zien en weinig vangen. Gelukkig is het de 3de keer wel raak, een slanke snoek van goed 70cm heeft zich vergist in mijn swimbaitje. Een goede foto maken met meetlint in de regen en in je eentje is nog best een opgave, maar ik krijg het voor elkaar. Het had beter gekund maar jammer dan.

In bijna het hele water is actie en als ik het einde van de sloot heb bereikt staat de teller op 2 en minstens het drievoudige aantal missers/lossers. In het tweede gedeelte van dit water staan en liggen veel bomen in en rond het water. Waar ik al bang voor was gebeurd ook, door een foutje van mezelf beland mijn aasje in een boom aan de overkant. Geen nood zolang de haken geen hout pakken, mijn gebruikelijke trucjes om los te komen laten me allemaal in de steek. Sh*t en nu? Omlopen is te ver dus ik heb geen andere optie dan trekken. Meestal wint mijn lijn het wel van de boom maar uiteraard deze keer breekt mijn lijn, niet buiten mijn top maar recht op mijn reel. Tot overmaat van ramp schiet mijn aasje door de klap van de brekende lijn ook nog uit de boom het water in …..… Nu heb ik een probleem, mijn reel is veranderd in een enorme knoop zonder begin of einde en mijn kunstaas ligt ergens op de bodem. Ik twijfel even of ik de handdoek in de ring zal gooien. Nee natuurlijk niet!

Het duurt bijna een half uur maar ik krijg mijn reel uit de knoop en weet binnen no-time mijn aasje op te dreggen. Een zucht van verlichting galmt over het water. In de app in het ernstig stil, vangsten moeten persoonlijk getoond worden dus er is geen noodzaak je vangsten in de app te showen. Dit is natuurlijk wel reuze spannend want je hebt geen idee hoe het de andere afgaat.
Snel verder vissen dus! Ik schakel over naar een jerkbait, een echte veteraan uit mijn kunstaas arsenaal dus aan het vertrouwen in dit aas zal het niet liggen. Zo denkt de vis er ook over, drie snoeken wagen een schot en er blijft er toch één hangen. Dat zet de teller op 3.

Aan het einde van het water moet ik omkeren en hetzelfde water terug volgen. Niet erg als je het mij vraagt want er zit vis zat en ze hebben er zin in vandaag. Wel kies ik voor een ander aasje, namelijk een jerkbait die je zeer langzaam kan vissen. Misschien is het dé truc om de snoeken die eerder het aas misten toch nog te pakken te krijgen. Het lijkt inderdaad te werken want ik vang er nog twee snoeken bij, die zetten de teller op vijf. Het is al even geleden dat ik vijf snoeken op één dag ving in Almere en dan nog uitgerekend tijdens een wedstrijd ook, pech voor mij dat alleen de grootste 3 tellen.

Inmiddels is het bijna half 12 en sta ik weer naast mijn auto. Heel snel nog één stek vlakbij de verzamel locatie. Er valt bijna niet te vissen door de enorme rietkraag maar ik vind een plek waar ik net genoeg ruimte heb om te werpen. Er gebeurd hier helemaal niks en het water ligt vol afstervende plompen. Het is mooi geweest, op naar de prijsuitreiking!

In plaats van bij de gebruikelijke manege verzamelen we nu bij een benzinepomp vlakbij. Ik was geloof ik één van de laatste die arriveerde en moest even wachten tot ik mijn vangsten kon door geven.

Iedereen heeft wel leuk gevangen hoor ik én ik zie een paar nieuwe gezichten, dat is mooi! De top 3 bestaat echter niet uit nieuwe gezichten en is weinig verrassend merkt Joshua op: Don wordt 3de, ik (Eric) 2de en Daan 1ste , en daarmee is het Daan die deze keer met de wisseltrofee naar huis mag.

De prijzen worden weer verdeeld door middel van de bingo app waardoor iederéén een kans heeft een prijsje te winnen. Ik win natuurlijk helemaal niks maar dat maakt me niks uit, “Vissen om het Vissen” en met vijf snoeken heb ik niks te klagen.

Eric