Op zondag 26 november stond, na de Bonus sessie op Toms Creek, de eerste echte wedstrijd uit de Predator Challenge op de agenda. De dag begon behoorlijk koud, en toen ik om 08.00 uur op de eerste stek in Almere Buiten aankwam parkeerde Don net zijn auto.

ik zette mijn fiets op slot en liep naar de stek, Don volgde en met een paar minuten kwam Michel ook al aanlopen. Een half uurtje later arriveerde Jos ook en waren we compleet. Wij waren op dat moment overigens al flink bezig met baars vangen, het liep werkelijk als een speer.

Ook in de GroepsApp kwamen al snel de eerste berichten binnen van deelnemers die ook al lekker aan het vangen waren. Het weer bleef wel een dingetje: enkele flinke klappen in de verte, bliksem gezien maar ook regen en hagel daalde stevig op ons neer. Wij visten echter stug door, gelukkig waren er tussendoor ook mooie opklaringen.

Tijdens zo’n opklaring zag ik een jagende snoek, dus de dropshot hengel werd opgeborgen en de dood-aas hengel kwam tevoorschijn. En terwijl ik geconcentreerd naar de dobber bleef staren zag ik dat Vooral Don en Jos er behoorlijk de gang in hadden: de ene na de andere baars kwam op het meetlint terecht.

Op de valreep kregen we nog een enorme hagelbui over ons heen, zeiknat konden we rond 12:00 uur de hengels opbergen en vertrokken we naar de manege voor de prijsuitreiking. Daar aangekomen kon ik de vangsten controleren en de resultaten noteren zodat ik ze later thuis verder kon uitwerken. Duidelijk was wel dat Don, Jos, Michel en ik samen alleen al zo’n 300 baarzen hadden gevangen. Don had er maar liefst 127, soms zit het dus echt mee …..

Niet veel later kwamen de anderen ook binnendruppelen (letterlijk) en de meesten hadden wel gevangen, dat is natuurlijk leuk. Vooral de enige dame in ons gezelschap was met 2 mooie snoeken goed bezig geweest. Niks is immers leuker dan je vader visles geven toch?

Wel werd ter plekke in onderling overleg besloten om de puntentelling aan te passen: een snoek leverde nu 5 punten per cm op, dit om wel enige spanning in de competitie te houden en om te voorkomen dat het een baarswedstrijd wordt. Traditioneel gezien was het weer Daan die als laatste binnenkwam, en nadat ook zijn scores waren genoteerd ging iedereen weer huiswaarts. Ik heb vervolgens mijn zondagmiddag aan het eindresultaat besteed, u vindt hem via deze link.

Op naar 10 december voor de volgende wedstrijd!! Doe jij ook mee?

Joshua.