Zondag 29 oktober was een mooie dag om te starten met de winter editie van de “Predator Challenge”. Het was droog, ietwat winderig en zelf het zonnetje kwam er af en toe even door. We hebben een mooie agenda opgezet met 9 wedstrijden in de maanden november 2023 tot maart 2024, dat belooft een mooie strijd te worden.

Voor de competitiewinnaar geldt natuurlijk alle lof, eeuwige roem en een vermelding in de clubhistorie plus dat er een wisselbeker wordt geïntroduceerd voor zowel de Zomer als de Winter Predator Challenge.

Vooraf aan de eerste wedstrijddag waren er 2 afmeldingen. Er verschenen 9 deelnemers aan de waterkant waarvan er 2 wegens andere verplichtingen voortijdig moesten stoppen. De aaskeuze was vrij, dus er kon zowel met kunstaas als met dood-aas worden gevist. Na een voor velen taai begin van de dag kwam later in de ochtend de baars los en die werden door de baars vissers dan ook massaal gevangen. De grootste baars van 37 cm werd gevangen door Barry. Ook de snoek was goed te vinden, er kwamen 7 meldingen binnen en helaas ook enkele meldingen van ‘lossers’. De grootste snoek werd gevangen door Soufyan en tikte met 99 cm net geen meter aan. Op het Oostvaardersdiep was het rustig met de vangsten, daar waren bovendien de Aalscholvers massaal aanwezig.

Winnaar van de dag was Soufyan, die naast de grootste snoek ook 5 (grote) baarzen kon laten meetellen. Een eervolle tweede plaats kwam toe aan Richard, met wat kleinere baarzen en een kleinere snoek. De afsluiting van een mooie vis-ochtend in Almere vond plaats middels de prijsuitreiking in de kantine van Manege in Almere Buiten. Op naar de volgende wedstrijd op zondag 12 november in Lelystad (dé derby!).

Lid van HSV Almere en een keertje meedoen? Altijd goed, alleen wel even aanmelden via rca@hsvalmere.nl

Coördinatoren Tim en Fred.