Op zondag 25 november hebben we de eerste wedstrijd uit de Predator Challenge gevist, deze keer was het ‘vissen op snoek’. Een paar dagen voordat de wedstrijd begon hoorde ik dar er in Almere Poort gemaaid was, dus dat gaf mogelijkheden. De strategie werd aangepast want dit gaf wel wat nieuwe opties.

Toch begonnen wij (Arnold en Joshua) in de literatuurwijk, gewapend met vlieghengel (vissen met de vliegenhengel heeft onze voorkeur) en stripmand stonden we om 08.15 uur al te vissen en het duurde niet lang voordat de eerste vis binnen was. Helaas was het geen snoek maar een baarsje, en het baarsje telde vandaag dus niet mee voor de wedstrijd. Wel bleek later dat Eric op dat moment al lekker aan het vangen was.

Nadat we een kort stukje hadden gereden naar een andere stek in de literatuurwijk duurde het niet lang voordat Arnold een volger had, er zat zeker leven in dit watergedeelte. Aan de andere kant bemerkte ik wat springende vis en ja hoor, een klap op het water en de staart van een snoek die zichtbaar heel even boven water uitstak noopte tot een snelle worp maar helaas, de snoek was er waarschijnlijk alweer vandoor. Toen Arnold het vanaf een andere plek probeerde hing hij er wel aan, helaas loste hij hem weer net zo snel.

De derde stek in de literatuurwijk leverde ook geen vis op dus door naar poort waar we de secretaris, die ook van het maaien gehoord had, tegenkwamen. Helaas had hij ook nog geen vis en na het zelf nog even geprobeerd te hebben op het industriegebied in poort zijn we de stad zelf ingegaan. De tijd begon wel wat te dringen maar halverwege de eerste sloot hing er bij mij dan toch een mooie snoek aan en was de eerste binnen.

Helaas bleef het verder stil dus zijn we naar de manege vertrokken voor de vangstregistratie en prijsuitreiking. Jammer genoeg hebben we Fred door wat domme miscommunicatie van onze kant misgelopen, dat wordt de volgende keer een kopje koffie extra voor Fred. Verder was iedereen netjes op tijd aanwezig.

Al snel werd duidelijk dat er toch wel wat vis was gevangen. Eric en Wouter hadden in poort toch aardig succes gehad en ook Rene wist maar liefst 3 snoeken te vangen. Britt wist zelfs nog een karper te vangen (helaas, zero points) maar uiteindelijk bleek Eric toch weer de beste van deze dag te zijn. Rene werd 2e en Daan werd 3e, zij scoorden de nodige punten. U vindt de volledige tussenstand via deze link.

De prijsjes werden vervolgens verloot zodat ook degenen die doorgaans wat minder gelukkig zijn een kans maken op een prijsje, dat houden wij erin.

Op naar de volgende wedstrijd op zondag 23 december, dan vissen we op baars!