Wanneer je gaat vissen op (grote) roofvis zorg je er natuurlijk voor dat je materiaal in orde is: een perfecte hoofdlijn, een stalen onderlijn die lang genoeg is (laat je bij aanschaf goed informeren!) en weerhaken op dreggen zijn ingaande 01-01-2023 verboden (uitgezonderd 1 haakpunt bij dood-aas vissen), dat onthaakt immers vele malen makkelijker en beperkt de kans op mogelijke schade bij de vis enorm. Maar er is meer! Al enige jaren adviseren wij roofvissers (zie het Groene Boekje) om te zorgen voor het juiste onthaakgereedschap, in dit artikeltje benadrukken wij die wens nogmaals.

.

Als verstandige roofvisser heb je natuurlijk zeker ook een goede lange onthaaktang voorhanden waarmee je moeiteloos wat dieper in de bek kan komen om de vis te onthaken. Heb je nog niet zo’n tang in je vistas? Dat kan echt niet meer hoor! Voor nog geen 15 euro zijn dergelijke tangen te koop, een ‘must’ voor iedereen die graag op roofvis vist.

 

Soms kan een situatie ontstaan dat het voor de vis beter is om bij het onthaken een haakpunt van de dreg eraf te knippen ipv de dreg ’terug’ te halen. Zorg daarom dat je hiervoor het juiste gereedschap bij je hebt. Ook hier geldt dat je voor nog geen 15 euro een stevige kniptang in je vistas hebt, gewoon doen dus!