Na 8 wedstrijddagen waarvan er twee zijn afgelast in verband met het warme weer hebben we nu de eindstand van de “Predator Challenge” zomercompetitie 2022. De leiding werd in de eerste wedstrijd genomen door Fred met een ruime voorsprong op basis van de twee soorten bonus (snoek en snoekbaars), waarna dit in de tweede wedstrijddag met de vangst van slecht één baarsje werd opgebouwd naar ‘de drie soorten’ bonus. Dus niet de meeste vis, maar wel de meeste punten! Vooral slim te vissen werd beloond. Tim stond op de 2e plaats door op dag 1 maar liefst 4 snoeken te vangen, op de voet gevolgd door Rene met op dat moment de grootste vis van het seizoen van 89 cm.

Inmiddels zijn ook de overige wedstrijden gevist en dat heeft een behoorlijke verschuiving teweeg gebracht. Fred leidt nog steeds, vooral omdat niemand anders de driesoorten bonus heeft kunnen bijschrijven. Wel is er zowel snoek, baars als een enkele snoekbaars gevangen maar de concurrentie heeft zich beperkt tot 6 vissers met een score van meer dan 300 punten. Allen met de bonus voor de twee soorten score. Daarnaast heeft Niels inmiddels de grootste snoek van 105 cm op zijn naam gezet.

De finale wedstrijd op 30 oktober was een streetfishing met vrij keuze kunstaas in Amsterdam, waarbij verwacht werd grotere aantallen snoekbaars te vangen.

Die verwachting kwam niet uit, omdat er slecht één bovenmaatse snoekbaars van Barry mocht meetellen in de vangstscore. En juist Barry had wel baars, maar nog geen snoek in zijn scorelijst. Dus liep hij de extra bonus van 200 punten mis en werd Fred definitief de winnaar van de “Predator Challenge” zomer competitie. De volledige uitslag vindt u hieronder.