Zondag 11 juni was alweer de op één na laatste wedstrijd in de Streetfishing competitie, deze keer lag het strijdveld in Haarlem. Na vorig jaar te hebben gehoord dat het een wedstrijd was op water wat vol snoek zit werd de aanpak hierop aangepast. In plaats van de dropshot namen we meer loodkoppen en spinners mee. Het rijden naar Haarlem verliep voor team 1 weer soepel, bij team 2 was de helft van het team een beetje later maar dit was gelukkig niet erg (de wedstrijdleiding vond het goed). Eenmaal na het startsein wist iedereen het wel: ‘het word lopen’, zo’n dikke 2 kilometer naar het hoofddeel van het parcours. Een beste afstand en dit was nou niet echt heel lekker met het warme weer. Halverwege zagen wij van team 1 al dat er een snoek werd gevangen in de tijd dat wij nog onderweg waren. Nou, dan onderweg toch maar alvast her en der even wat gooien!

Helaas geen resultaat en dus maar doorgevist tot aan de grachten. Eenmaal daar aangekomen is het bij Daan z’n eerste worp al raak, helaas verspeeld hij de vis. Het was overigens een baars en geen snoek. In ieder geval is het wel een teken dat er vis zit. Al snel merken we dat er heel veel speldaas voor de kanten ligt, overal zie je kleine visjes, maar er liggen geen rovers die willen bijten. Na een meter of honderd zien we een brug waar vorig jaar één van onze SFA leden de grootste snoek van de wedstrijd gevangen had. Ik wou er meteen heen en vis daarom toch wat sneller door. Ondertussen vangt Ruben van SFA 1 een stuk achter mij een baars. De eerste vis en eigenlijk best snel al! Het lijkt dan ook een leuke wedstrijd te worden. Eenmaal bij de brug zie ik een mooi stukje schaduw van een boom, bij de 1e worp zie ik een snoekje uit de kant zwemmen in de richting van mijn aas.

Helaas nog niet om het aas te pakken, maar ik laat deze vis niet zomaar gaan. Ik kijk waar hij ongeveer heen zwemt en maak snel weer een worp. Weer bijna voor de kant klapt (waarschijnlijk) hetzelfde snoekje op mijn shad, YESSS! Snel word de vis geschept en dat is leuk, zeker omdat er nog een referee bij aanwezig is ook! 60 centimeter is hij, geen monster maar wel een mooi visje.

We vissen nog een heel stuk door en komen uiteindelijk weer bij een andere brug. Na een aantal worpen begint Joshua ook extra serieus te vissen, en bijna meteen al klapt er voor zijn voeten een snoekje op de spinner! Weer een, mooi! Hij gaat eindelijk eens wat beter.

Hierna gebeurt er eigenlijk vrij weinig, totdat we bij het eindpunt vast gaan vissen om te kijken of we daar nog iets kunnen vangen. Na een tijdje niks gezien te hebben volgen er ineens 3 aanbeten van snoek op mijn kreeftimitatie, helaas zijn ze allemaal mis. En als bijna iedereen weer bij de verzamelplek is vist een andere jongen nog even bij de brug waar ik zelf begon met vissen, en hij pakt nog een mooie snoek ook! Erg jammer dat ik hem zelf niet ving maar ook wel weer mooi zo, met iedereen eromheen! Uiteindelijk was het voor team 1 een redelijke dag en voor team 2 helaas wat minder, die hadden slechts 1 baars. Volgende keer de finale, in Amsterdam!

Daan Siderius