SFH0

Vandaag stond de wedstrijd in Haarlem op de agenda, de 5e uit de streetfishing competitie alweer. Helaas had één van de jeugdleden van team SFA1 zich op het allerlaatste moment afgemeld waardoor het inzetten van de reservedeelnemer wegens tijdgebrek niet meer lukte. Aangekomen in Haarlem bij het clubhuis van H.S.V. Haarlem kreeg het team van de organisatie te horen dat ze wél mocht meevissen voor de dagprijzen, maar niet voor de competitie. Reglementair klopt dat wel, maar anderzijds wel raar, je benadeelt toch alleen jezelf? En ook wel zuur dat men nu, na 4 wedstrijden, de regels ineens wél steng ging hanteren, iets waar de afgelopen weken toch wel het één en ander om te doen is geweest. Team SFA1 besloot teleurgesteld om te vertrekken en team SFA2 bleef achter in Haarlem.

SFH4

Na het startschot besloot team SFA2 om in de buitensingel van de stad te gaan vissen. Het was wel een stuk verder lopen dan ze dachten maar het was het lopen waard. Toen ze eindelijk aangekomen waren was het dan ook echt tijd om te vissen.

SFH5

De eerste die vis had was Joshua, hij besloot het tussen een paar kleine bootjes te proberen en haakte een mooie snoek die helaas losschoot. Jammer maar helaas, ook dat is vissen. Een stuk verderop bij een brug pakte Ian wel een mooie snoek van maar liefst 85 centimeter. De grootste van de wedstrijd bleek later.

SFH2

Helaas viel het na deze vangst weer helemaal stil met de vangsten tot het eind van de wedstrijd. Michiel wist op de valreep nog een klein baarsje te vangen, maar dat zou zeker niet genoeg zijn voor de winst in deze wedstrijd.

SFH11

Terug op het verzamelpunt werd gecontroleerd of alle teams wel op tijd binnen waren. Toen team 2 van Ons Stekkie werd geroepen bleef het stil en dat betekende dat dit team te laat terug was en gediskwalificeerd werd. Nadat we met alle teams teruggelopen waren naar het clubhuis was het tijd voor de dagprijzen en ja hoor, Ian had de dagprijs voor grootse snoek gewonnen. Toppie!! De grootste baars was gevangen door Ons Stekkie 2 maar ja, die waren gediskwalificeerd dus dat feest ging niet door. Jammer hoor jongens! Maarrrrr ….. degene die de op één na grootste baars gevangen had heeft zijn prijs aan de gediskwalificeerde deelnemer gegeven, dat is echt een super gebaar. En daar gaat het ook allemaal om: plezier en sportiviteit!

SFH3

En dan nu naar de finale in Amsterdam en ff knallen met SFA1 en SFA2. Hieronder ziet u nog de uitslag van Haarlem en de nieuwe tussenstand in het Klassement. Het team van Lucioperca heeft de leiding in het algemeen klassement overgenomen, het is ze gegund.

SFH6