Op zondag 24 juni stond de laatste streetfishing wedstrijd uit de competitie van Sportvisserij MidWest Nederland van het seizoen op het programma. De finale werd in Amsterdam gevist en het parcours bevatte de complete oude binnenstad. We verzamelden om 9 uur bij “Hanneke’s boom” vlakbij het NEMO science museum. Iedereen, maar zeker ook onze beide teams, hadden er zin in wetende dat de Amsterdamse grachten goed gevuld zijn met roofvis. Snoek, snoekbaars, baars, het zwemt er allemaal. De laatste jaren is de kwaliteit van het water enorm vooruit gegaan wat zeker heeft bijgedragen aan deze mooie visstand, en ook met de fietswrakken en winkelwagentjes valt het tegenwoordig enorm mee.

Toch moet je er stiekem wel degelijk rekening mee houden dat je soms helaas best wat kunstaas in de grachten achter laat, ondanks alle inspanningen om de grachten schoon te maken en te houden blijft het toch enigszins een ‘obstakelwater’. Na een kleine wandeling naar de startplek ging de wedstrijd om 10 uur van start en kon ieder team op zoek naar een mooie stek. Team 1 besloot richting het Rembrandthuis de gaan om in de sluis precies daarnaast te gaan vissen. Dat bleek een goede keuze en binnen een kwartier was het baars quotum al gevuld en werd alleen de grote baars nog gemeten.

Er kwamen bovendien ook nog 2 mooie snoekbaarsen uit het water bij de sluis. Daarna ging team 1 richting het Rokin, daar zou volgens de kenners veel snoek moten zitten en die waren door ons team nog niet gevangen. helaas hadden de snoeken er op deze plek geen zin in, er is geen snoek uit het water gekomen. Team 2 besloot richting de wallen te gaan omdat alle teams om die plek heen leken te vissen.

Ook daar is een sluis te vinden en team 2 had daardoor ook het baars quotum snel vol. Bovendien wist jaap zijn persoonlijk record voor baars nog flink op te krikken door een mooi exemplaar van 27 cm te vangen. Ieder teamlid wist overigens vis te vangen wat de pret alleen nog maar groter maakte. Na een wandeling over de wallen kwam team 2 uit bij de sluis waar team 1 was begonnen. Eerst was het even rustig met de vangsten maar na enkele worpen wist Nees de plek te vinden waar de baars lag en werd er weer flink wat gevangen. Helaas bleef het bij team 2 bij baars, baars en nog eens baars.

Daarna was het alweer tijd om richting “Hanneke’s Boom” te gaan voor de uitslag. Ondanks de goede vangsten deden we helaas niet mee voor de dagprijzen en het eindklassement maar dat er, zeker binnen team 2, een stijgende lijn in de prestaties zit dat is wel duidelijk. Op naar volgend jaar en dan gaan we dan ook echt voor het klassement.

Zodra Sportvisserij MidWest Nederland de dagscore en het eindklassement online heeft gezet vindt u die via deze link. Wel weten we dat “Team Vetkuif” de winnaar van de Streetfishingcompetitie is, bij dezen van harte gefeliciteerd!!

gr,
Michiel Jungmann