Op zondag 10 juni stond de op één na laatste Streetfishing wedstrijd van 2018 op de agenda, deze keer was Utrecht het strijdtoneel. We vertrokken al bijtijds vanuit Almere en verzamelden vervolgens bij Restaurant leen voor de briefing van de 5e wedstrijd uit de competitie.

Het parcours strekte zich uit over de complete binnenstad en de buitengracht, al met al dus een flink parcours. Maar zou het veel vis opleveren? Wij twijfelden, alle voorgaande jaren bleven de vangsten in Utrecht immers flink achter bij de verwachtingen. Het is weliswaar een schitterende hengelsportstad met prachtige visplekken, maar hopelijk zou er dit jaar ook eens een keer een visje gevangen worden. Omdat de verzamelplaats restaurant Leen niet direct in het parcours ligt vertrokken we na de inschrijving iets voor 10 uur richting de waterkant voor het startsein. Vervolgens snel op pad naar de beoogde stekken.

In het begin van de ochtend was het wat bewolkt maar al snel brak gelukkig de zon door en het werd uiteindelijk toch weer heerlijk visweer. Team 1 had al snel succes in de buitengracht van Utrecht, er werd door Rob een wel heel erg mooie en vooral grote roofblei van maar liefst 68 centimeter gevangen. Een uitzonderlijke vangst voor de grachten van Utrecht waar ze absoluut trots op mogen zijn.

Niet veel later kwam er nog een wat kleiner snoekje uit de gracht, Britt was de gelukkige vanger en het visje had een lengte van 45 centimeter. Niet supergroot maar hij telt wel weer lekker mee! Vergeleken bij alle voorgaande jaren was dit, in ieder geval voor team 1, een vliegende start.

Bij team 2 hadden ze helaas minder succes. Team 2 heeft flink wat meters door Utrecht gemaakt en zeker wel de helft van het gehele parcours afgevist. Er werd van techniek en van aassoort gewisseld maar ook deze keer bleek weer helemaal niets voor ons te werken, de “vloek van Utrecht” sloeg dus helaas wederom toe. Uiteindelijk bleef team 2 steken op 1 baarsje van Michel.

Een jurylid vertelde dat er in de ochtend redelijk was gevangen maar dat er na de ochtend bijna nergens nog een visje op de mat is gekomen. Dat is dan toch weer jammer. Tegen het einde van de wedstrijd verzamelden de teams zich om samen terug te lopen naar restaurant Leen. Daar werden de formulieren met vangsten ingeleverd en was het wachten op de uitslag en de uitreiking van de dagprijzen. Toen dat achter de rug was (helaas geen prijs voor onze teams) gingen we weer huiswaarts. Niet gescoord, maar wel een heerlijk dagje gehad. Mooi weer, prima organisatie, op naar Amsterdam!!

Michiel.