Het is weer zover, op de laatste zaterdag in mei kan voor veel sportvissers de vlag weer uit, het betekend namelijk dat het roofvis seizoen weer is geopend!! En dat maakte het mogelijk dat de zondag daarna de 4e wedstrijd uit de streetfishingcompetitie van Sportvisserij MidWest Nederland alweer op de agenda stond. Deze keer waren we te gast in Amersfoort. Het zou deze dag zonnig en warm worden, dus bepakt met petten, water en zonnebrand gingen wij om 10 uur, direct na de briefing waarin de spelregels nog eens werden uitgelegd, vol goede moed van start. We hadden ons goed voorbereid en afgesproken om te starten bij een brug aan het einde van het parcours. Al vrij snel wisten we daar een baars van 21 cm uit te halen, dat was een goed begin van de dag.

Vol enthousiasme gingen we verder, maar helaas viel het daarna toch een beetje stil. Totdat ik een stevige beuk op de hengel kreeg, een mooie snoek had mijn kunstaas te pakken en de dril begon. Het werd een voorzichtige dril, vooral ook door het gebruik van een fluor carbon onderlijntje. Stevig materiaal, maar wel wat kwetsbaar voor rafelen. Uiteindelijk belande de vis keurig in het net, dat was super. Het bleek een mooie snoek van 64 cm te zijn die wij mooi op de scorekaart konden bijschrijven.

Joshua schoot snel te hulp om de vis te onthaken, maar dat ging helaas niet helemaal goed. De vis had duidelijk het laatste woord, en dat leverde Joshua een lelijke wond aan zijn hand op. Met de snoek was niks aan de hand dus snel opmeten, foto maken en weer terug, met Joshua ging het helaas een stuk minder. De wond bleef behoorlijk bloeden waardoor een bezoekje aan de eerste hulp onvermijdelijk was. Gelukkig was er een referee aanwezig die met hem naar de eerste hulp is gegaan. Ondertussen visten wij dus helaas eventjes met een man minder maar we mochten wel gewoon doorgaan totdat hij weer terug was. In die tussentijd wist Rene nog een mooie snoekbaars van 56 cm er uit te halen, al met al hadden we nu dus wel al 3 verschillende vissoorten in het net. Ook een prestatie toch?

Na ongeveer een uur was Joshua weer terug en was ons team weer compleet. De hoogste tijd om te verkassen, want we stonden gedwongen door de omstandigheden ondertussen al de hele dag op de zelfde plek. We hadden uiteindelijk nog een uurtje vistijd over en zijn daarom al vissend rustig weer richting de verzamelplaats gegaan. Onderweg nog een beetje tussen de bootjes pielen heeft ons nog een mooie baars van 28 cm opgeleverd en daar bleef het verder bij.

We hebben al met al toch leuk gevangen, het was mooi weer en erg gezellig dus voor ons was het een geslaagde dag. Ik wil daarom hengelsportvereniging Amersfoort hartelijk bedanken voor de leuke ontvangst, de goede organisatie en vooral ook de goede zorgen, met in het bijzonder de referee die met Josua naar het ziekenhuis is gereden. Tot de volgende keer, op 10 juni in Utrecht!

Overigens had Team 2 iets minder geluk, met slechts 1 baarsje scoorden zij deze keer helaas geen hoge ogen. Benieuwd naar de volledige uitslag en de tussenstand in het algemeen klassement? U vindt hem via deze link.

Britt Pannegieter.