Op Zondag 25 maart was het alweer de laatste Streetfishing wedstrijd van Sportvisserij MidWest Nederland in Zaandam voordat er een verplichte pauze wegens de ‘gesloten tijd’ voor o.a. kunstaas ingelast werd. Vol goede moed gingen de twee teams richting Zaandam voor de derde (hierna nog 3 te gaan) wedstrijd van deze competitie. Het verzamelpunt was Het Tolhuys aan de Zaan, een leuk oud pand direct gelegen aan het water waar we deze wedstrijd gingen vissen.

We werden met een kop koffie keurig ontvangen door de organiserende vereniging uit Zaandam waarna we even konden bijkletsen met de teams uit de andere steden. Daarna was het tijd voor de briefing. Direct na het start signaal zochten alle teams snel het water op, maar al snel bleek dat het koude weer van de afgelopen tijd ons parten ging spelen. We hadden de eerste uren geen enkele aanbeet en ook van de jury kregen we te horen dat er niet veel werd gevangen door andere teams.

Hier en daar werd een visje gevangen maar dat was dan meer geluk dan wijsheid. Gelukkig was het wel prachtig weer en wat ook leuk is, is dat de mensen in Zaandam bijzonder vriendelijk zijn dus het was toch wel erg gezellig langs het water. Het was een vrij groot parcours dus er werd al vissend een flinke afstand afgelegd. Waar alle teams na de start snel naar de grote sluis gingen besloten de twee teams uit Almere om precies de andere kant op te lopen naar een grote brug. Tegen het einde van de wedstrijd wist team SFA1 toch nog een vis te landen en daarmee van de ‘nul’ af te komen. René ving een mooie baars waardoor er toch wat punten werden gepakt.

Bij team 2 bleef het bij een shad die vlak voor de haak doormidden werd gebeten, helaas dus net een grote vis gemist. Al met al was het toch een zeer teleurstellend eindresultaat. Het verzamelpunt aan het einde van de wedstrijd was in het centrum van Zaandam wat de hongerige vissers de kans gaf om even snel naar de snackbar te rennen om de innerlijke mens te verzorgen.

Daarna zijn alle teams gezamenlijk terug gelopen naar het Tolhuys voor de eindstand en de prijsuitreiking. Helaas niet het succes wat we ervan hadden verwacht maar toch hebben we een erg leuke dag gehad en zijn we weer een ervaring rijker.

Benieuwd naar de daguitslag én de stand in het Algemeen Klassement? Je vindt ze via deze link.

Op naar de volgende wedstrijd!