Om negen uur verzamelde iedereen bij het clubhuis van de Haarlemse hengelsportvereniging. Na een prima kopje koffie werden we allemaal verzocht om naar buiten te gaan voor de groepsfoto zodat daarna de wedstrijd van start kon gaan. We hebben nog geprobeerd om dit iets te rekken, het regende nogal en we hadden geen zin om lang in de regen te staan.

Na de foto hebben wij toch maar snel even een regen pak aan getrokken want het kwam nu echt wel met bakken naar beneden. Vervolgens begonnen we aan de flinke wandeling om in het centrum van Haarlem te komen. Hier wilden wij de wedstrijd uitvissen.

Onderweg hebben we nog wel wat geprobeerd in het Spaarne, maar hier konden we geen enkele vis verleiden tot een aanbeet. Vlakbij het station van Haarlem zijn we afgeslagen om verder te vissen in het park. Daar hebben we van tactiek gewisseld want we wilden zowel op baars als op snoek vissen.

Na de nodige worpen en aas-wissel acties konden wij echter ook hier de vis niet verleiden tot een aanbeet. Gelukkig werd het ondertussen wel droog, dat was wel zo prettig. Ook het tweede deel van het park hebben we vervolgens uitgevist maar helaas, ook hier hapte geen enkele vis toe.

We besloten daarom om door het centrum heen te lopen en zo de kortste route te nemen naar de gracht van Haarlem. Daar aangekomen hebben we ons vooral gefocust op de baars maar helaas wisten we ook hier geen enkele vis in het net te krijgen. Alleen Rene heeft hier toch nog iets gevangen, een mooie (mwah) paraplu bleef hangen aan zijn haak. Met enige moeite hebben we hem eruit gekregen en netjes in de afvalbak gegooid zodat we het water in ieder geval iets schoner konden achterlaten. In de gracht hadden zowel Rene als Joshua wel een aanbeet maar zij wisten deze helaas niet te verzilveren.

Daarna hebben we het laatste stuk weer in het Spaarne gevist, langzaamaan weer terug naar het verzamelpunt dat nu gelukkig vlak naast het centrum lag zodat er toch nog wat extra vistijd over bleef. Bij het verzamelpunt hebben Rene en Britt nog wat gegooid en vlak voor het einde verspeelde Rene nog een snoek, wat een pech hadden we toch.

Tot overmaat van ramp gooit Britt een minuut voor het eind haar onderlijn kapot waarmee het drama voor ons toch wel compleet was. Toen we allemaal verzameld waren konden we beginnen aan de wandeling terug naar het clubhuis van de HSV. Een wandeling die toch wel een goede 30 minuten heeft geduurd, het was een beste tippel.

Na zoals altijd het nodige wachten kwam dan uiteindelijk toch de prijs uitreiking. Er was bijzonder weinig gevangen, er waren slechts 4 teams met vis. Grootste baars werd gevangen door iemand van team ‘ Street Pirates’, de grootste snoek werd gevangen door iemand van team ‘Biem!’ en de grootste snoekbaars werd gevangen door iemand van team ‘Black Flagg’.

De wedstrijd werd vandaag gewonnen door team ‘Biem!’, de tweede plek was voor team ‘Street Pirates’ en de derde plek was voor team ‘Black Flagg’.

Op naar de volgende wedstrijd dan maar, die is op 25 maart in Zaandam.

Rob Pannegieter.
SFA1