Afgelopen zondag was het weer zover, de streetfishing competitie van Sportvisserij MidWest Nederland zou beginnen op de mooie wateren in Alkmaar. Aanvankelijk leek het nog spannend te worden of het stadshart te bevissen zou zijn door mogelijke ijsvorming maar door de stevige wind bleef alles open en ging de eerste wedstrijd gewoon door. Toen we mooi op tijd aankwamen bij het verzamelpunt bleek dat het café waar we moesten verzamelen nog niet open te zijn, dat was wel weer een dingetje zeg! Steenkoud en daar stonden we dan voor de dichte deur. Gezellig was het gelukkig wel. Nadat we eindelijk naar binnen konden gingen we ons aanmelden en kregen we de goodiebags, die zagen er dit jaar wel erg goed uit zeg!

Om 10uur zou de wedstrijd beginnen en dat gebeurde gelukkig ook zo. Omdat het ontzettend koud was hadden we ons goed ingepakt. Vanaf het moment dat we bij het water arriveerden bleek al direct dat het niet zo heel makkelijk zou worden om iets te vangen. SFA 2 ging het in de binnenstad zoveel mogelijk bij de vele bruggen proberen en zocht tussendoor nog de mooie hotspots op.

Pas na bijna 2 uur vissen voel ik (Daan) eindelijk een mooie aanbeet direct na het ingooien. Ik sla aan en voel dat ik vast zit. Misschien toch geen vis? Ik probeer los te komen en dit lukt, maar dan voel ik ineens toch weer vis. We landen de vis en dit blijkt een mooie dikke baars van 25 cm te zijn. Na een tijd horen we dat team SFA1 ook een baars heeft gevangen maar ook nog wat rommel ………

De vangsten waren niet heel goed maar het was wel zoals altijd weer erg gezellig. Ook was er op een plek heel veel baars en witvis maar helaas hebben we geen van de roofvissen kunnen vangen aldaar. Na afloop was het weer verzamelen en werden de scorekaarten ingeleverd, helaas hebben we deze dag geen potten kunnen breken. Daarna gingen we toch tevreden naar huis, op naar de volgende wedstrijd in Haarlem!!

De tussenstand vindt u hieronder evenals het resterende programma:

Zo 11 maart Haarlem
Zo 25 maart Zaandam
Zo 27 mei Amersfoort
Zo 10 juni Utrecht
Zo 24 juni Amsterdam