Zondag 26 november is alweer de 3e wedstrijd uit de “Predator Challenge 2023/2024″ gevist. Deze editie werd binnen Almere gevist met als thema ‘dood-aas’. Het was frisjes maar gelukkig het grootste deel van de ochtend droog. We waren maar met een klein groepje omdat enkele vaste deelnemers meededen met het NK Streetfishing in Leeuwarden.

Het goede nieuws voor hun is dat er niets is veranderd in de tussenstand van de Predator-Challenge, het is ons helaas niet gelukt om snoek te vangen met dood-aas. Niet echt een verrassing: er was de afgelopen tijd eigenlijk overal al slecht gevangen met dood-aas. Misschien ligt het aan de grote hoeveelheid regen van de laatste tijd of komt het door andere weersomstandigheden, wie het weet mag het zeggen. Er is op heel veel verschillende plekken geprobeerd om de roofvis te verleiden met een lekker hapje maar ze gaven vandaag echt niet thuis. We weten uit het verleden dat er met dood-aas in Almere goed gevangen kan worden, dus volgende keer beter.

Het aantal dagen dat er slecht wordt gevangen wint het bij het roofvissen helaas van het aantal superdagen dat de vis helemaal “los” is. Daartussen zitten nog veel dagen dat er matig of redelijk wordt gevangen en ook zijn er veel dagen dat er een korte “bijtperiode” is op een verder stille dag. Gelukkig worden goede dagen beter in ons geheugen opgeslagen zodat we iedere keer toch weer vol goede moed naar de waterkant gaan.

We hadden dus alle tijd om met een kopje koffie aan de waterkant weer helemaal bij te kletsen over vistechnieken, goede stekken en het materiaal. Een klein beetje teleurgesteld maar lekker uitgewaaid van de gezonde buitenlucht werd de prijsuitreiking dus een loterij waar de prijzen eerlijk werden verloot onder de aanwezigen.

Zondag 10 december is de volgende wedstrijd van de roofviscommissie met een compleet ander thema, namelijk dropshot/carolina/texas-rig. Wie weet wil de baars dan wel bijten met misschien een andere roofvis als verrassing. Lijkt het je als lid van HSV Almere leuk om een keer vrijblijvend mee te doen, stuur dan een mailtje met je telefoonnummer naar rca@hsvalmere.nl

Goede vangst, Tim en Fred