Afgelopen zondag stond er weer een jeugddag van de Roofvis Commissie Almere (RCA) op het programma. De vooruitzichten voor deze dag waren voorzichtig gezegd een kleine nachtmerrie: weinig aanmeldingen en naar alle waarschijnlijkheid de hele dag regen. Het is dan vaak maar de vraag of er überhaupt iemand komt opdagen en zo ja, hoe lang blijft dat leuk in de stromende regen? Joshua en ik zaten tot een paar minuten voor 10 lekker droog in de auto tot we er toch aan moesten geloven. Klokslag 10 uur was er nog niemand te zien, word het dan toch zo’n dag? Gezien het weer kon ik dat goed begrijpen maar zo waar draaide er een auto de straat in en daar stond Luuk ineens naast ons het een hengel in de hand.

Oké dat wordt dus toch vissen, snel even kennis gemaakt en op naar het water. Vrijwel meteen zien we een snoekje jagen op een lastig te bereiken plek. Luuk en Joshua doen beide een poging maar komen niet lekker in de buurt. Ik heb 3 pogingen nodig maar dan landt mijn aas bijna op de snoek zijn kop geloof ik want de snoek heeft hem direct al te pakken. Ik sla compleet mis en vrees dat onze kans is verkeken. We vissen de sloot verder af maar krijgen geen actie meer, bovendien staan toch nog net te veel waterplanten om lekker te kunnen vissen. Ondertussen zijn we lekker aan het babbelen en vliegen er talloze tips Luuks kant op waarvan de gepolariseerde zonnebril er met kop en schouders boven uit sprong.

We besluiten een andere gemaaide sloot op te zoeken, hier krijg ik meteen een volger maar de vis komt niet terug. Daarna word het weer stil en de regen blijft maar vallen. “Wat gaan we doen heren?” vraag ik terwijl we alle drie al compleet doorweekt zijn. Ik wil best verder vissen maar niet hier, op een enkele sloot na is er niks gemaaid dus de stekkeuze is hier wel zeer beperkt.

Joshua en Luuk doen even een belletje naar het thuisfront om te vermelden dat we elders gaan vissen. We stappen bij Joshua in de auto en rijden richting de “secret spot”, een paar watertjes waar ik vorig jaar veel succes heb gehad. Op de eerste stek is het water helaas vrij troebel en ondanks de wegspringende aasvisjes is er geen snoek thuis. Stek twee levert Joshua vrij snel een losser op en even krijg ik ook een volger. De vis is dus actief maar echt los gaat het niet. Toch weet Joshua een beste snoek te haken die eenmaal op de kant toch een stuk grote lijkt dan we dachten.

Zo’n vis maakt je dag helemaal goed! Aangezien Joshua actie krijgt op een klein grijs plugje lijkt het ons duidelijk dat je kunstaas vandaag blijkbaar klein en grijs moet zijn. Luuk heeft eigenlijk niks bij zich wat dat profiel past dus word er even een klein grijs swimbaitje uit de koffer gevist. Het zal nog geen 10 worpen hebben geduurd of Luuk haakt ook een snoek. Helaas weet deze te ontsnappen tussen het riet voor de kant maar het lijkt Luuk weinig te deren, de aanbeet en de dril zijn toch het leukste. Niet veel later krijgt Joshua weer een volger maar de vis laat zich niet meer zien. Ondertussen regent het nog steeds pijpenstelen en zijn we alle drie vergeten hoe het is om droge vingers te hebben. We besluiten er maar een punt achter te zetten het is dan ook al 15:00 geweest, lang genoeg gevist!

Ondanks het weer is het toch een ontzettend leuke dag geworden en ik moet zeggen die Luuk is een echte ‘die-hard’!

Eric