Zondag 15 januari was er weer een wedstrijd van de Roofvis Commissie Almere, de eerste wedstrijd waarbij de weerhaken op dreggen verplicht plat moesten. Het is even ‘schakelen’ maar dat went vast wel snel. Na een regenachtige zaterdag en een onstuimige weersverwachting begonnen we om 8 uur vol goede moed aan wat echt een bijzonder goede snoek-dag zou worden. Echt een dag voor de snoekvissers om te onthouden, leuk dat dit nu een keer samenviel met een wedstrijd.

Binnen een uur had Tim al 4 snoeken gevangen maar ook door de anderen werd er goed gevangen. De één met kunstaas, de ander met dood aas, de snoek was in de vroege ochtend lekker actief met als hoogtepunt een enorme joekel van 112 cm voor Barry, een verbetering van zijn P.R. Gefeliciteerd, leuk om dit te kunnen delen met de andere vissers.

Zelf vangen is natuurlijk het allerleukst, maar anderen goed zien vangen motiveert ook zeker om geconcentreerd te blijven vissen. Richard bewees dat er ook goed baars viel te vangen. Geen hele grote vissen maar wel veel.

Later op de ochtend werden de vangsten iets minder en werden er ook wat aanbeten gemist of hapten de snoeken mis of niet overtuigend. Aan het eind van de wedstrijd was er nog een mooie eindsprint en werd er nog even leuk gevangen.

Gedurende de dag zijn er altijd van die momenten dat de roofvis goed bijt en periodes dat ze wat minder actief zijn. Het is dan een uitdaging om een roofvis toch te verleiden toe te happen. De foto-opdracht voor vandaag was een pasje (ongeacht wat voor een) samen met de vis op de foto. Uiteindelijk won Tim (hieronder rechts op de foto) nipt met 5 snoeken, op de voet gevolgd door Niels met 4 snoeken.

Maar ook René, Michiel, Barry, Ferry, Ab, Fred en Richard hebben 1 of meerdere vissen gevangen, waardoor dit zeker een succesvolle visdag mag worden genoemd. Ook het formaat van de snoeken was vandaag bovengemiddeld. Na afloop was er weer de gezellige prijsuitreiking en werden er ook nog wat mooie kunstaasjes verloot onder de aanwezigen.

Dat er mooie grote snoeken in Almere rondzwemmen blijkt maar weer vandaag, laten we daar allemaal zuinig op zijn. Zorg ervoor dat je de gevangen vissen goed behandelt en zo netjes mogelijk weer terugzet. Zorg voor goed onthaakgereedschap en een mooie ruime zachte mat.

Op zondag 29 januari is de volgende wedstrijd. Er wordt die dag met tungsten loodvervangers gevist die door de organisatie kosteloos aan de deelnemers worden verstrekt. Ben je lid van HSV Almere en wil je een keer vrijblijvend meedoen aan één of meer van onze wedstrijden, stuur dan een mailtje naar rca@hsvalmere.nl

Tot dan en goede vangst,
Fred en Tim