Zondag 26 mei was de eerste roofvis-wedstrijd van de zomercompetitie, van 1 april tot 25 mei mocht er immers niet met kunstaas worden gevist i.v.m. de paaitijd van de roofvis. Als een stel dolblije kleuters die net een mega-lolly hebben gekregen stonden we dit weekend weer langs de waterkant om onze hobby te beoefenen.

Met oefenen op zaterdag werd al best leuk gevangen, het is aan het begin van het zomerseizoen vooral zoeken waar de roofvis zich ophoudt. Soms is het ook simpelweg zoeken naar plekken waar we ons kunstaas überhaupt kunnen uitwerpen: door het “groeizame weer” zijn de oeverplanten zoals riet, brandnetels en berenklauwen omhoog geschoten maar ook zijn de waterlelies op ondiep water weer volop aanwezig.

 

De meeste karper- en witvissers zijn wel al enkele weken actief en we gaan natuurlijk niet vlak naast onze collega-vissers ons kunstaasje uitwerpen. Gelukkig is er veel wateroppervlak in Almere met veel variëteit: sloten, vaarten, plassen en natuurlijk de randmeren. Steigers, bruggen en stenen kades zijn in deze periode goed bevisbare plekken.

Met een shortlist van mooie visstekken in ons geheugen stonden we zondag om 7 uur in de ochtend vol enthousiasme aan de waterkant. Tijdens de zomercompetitie beginnen we altijd lekker vroeg, zeker op zonnige, warme dagen zijn de vroege uurtjes vaak het beste qua vangsten. Het is dan nog lekker rustig op en aan het water met de natuur om ons heen die al wel goed wakker is. Na veel wisselvalligheid was het deze dag prima visweer: een waterig zonnetje, beetje wind en een aangename temperatuur. De verwachte onweersbuien kwamen pas in de loop van de middag. Geldige foto’s werden deze keer gemaakt met de onthaaktang zichtbaar in beeld, goed om te zien overigens dat alle deelnemers inmiddels gebruik maken van een onthaakmat. Top!

We moesten er nog even inkomen, want het eerste uurtje werden er geen vangsten gemeld, maar daarna volgde de een na de andere vangstmelding. Fred was de eerste die een mooie snoek ving, gevolgd door Joey met een grote snoekbaars. Daarna kwam Richard op stoom, hij had een goede snoekbaars-stek gevonden. Maar ook Barry, Tim, Soufyan en René wisten mooie vissen te vangen. Voor Almeerse begrippen werd er vooral veel snoekbaars gevangen, zelfs meer dan snoek, dat gebeurt niet vaak.

Alleen de baars liet zich met 2 gevangen vissen niet vaak op de foto zetten. Het is denk ik nog even een paar weken wachten tot de baars-tijd weer aanbreekt. En er waren natuurlijk weer een paar lossers te melden. Flink balen als er een grote vis vlak voor de kant los schiet, maar dat hoort er ook bij.

Om 12 uur was de wedstrijd afgelopen en kon de eindstand worden uitgerekend. Het was al snel duidelijk dat Richard als snoekbaars-koning deze wedstrijd had gewonnen, gefeliciteerd! Met 4 snoekbaarzen, waaronder een joekel van 78 cm had hij de meeste punten, gevolgd door Fred met 3 snoeken en Joey met 3 snoekbaarzen.

Richard mocht als eerste uitkiezen van de prijzentafel met kunstaas en accessoires van onze sponsor Raven Fishing Lelystad. Geen inschrijfgeld en toch wat leuke aardigheidjes, het blijft leuk zo! De overige prijzen werden zoals gebruikelijk verloot onder de aanwezigen. De tussenstand in het klassement vindt u via deze link.

Behalve een kleine teleurstelling qua magere baars-vangsten is er best goed gevangen, vooral de vele snoekbaarzen waren mooi om te zien. Op zondag 9 juni gaan we een ochtendje vissend dauwtrappen in Amsterdam Centrum. Geen wedstrijd deze keer omdat de Amsterdamse Hengelsport Vereniging daar niet kosteloos aan mee wil werken en wij niet gaan betalen voor onzin.

Lijkt het je als lid van HSV Almere leuk om gezellig met ons mee te gaan naar Mokum, stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar rca@hsvalmere.nl

Goede vangst, Tim en Fred