snoek1

Op zondag 23 november was het zover, de eerste echte activiteit georganiseerd door de Roofvis Commissie Almere (RCA). We hadden vooraf nooit gedacht dat we zo’n ontzettend mooie opkomst zouden krijgen dus we kunnen met zekerheid stellen dat de dag een succes was! Ook het weer hadden we niet beter kunnen wensen, het was frisjes maar de zon scheen, het was droog en er was weinig wind. Ideale omstandigheden dus! Omstreeks 10 uur begon het programma met een stukje uitleg over de visserij gevolgd door de materiaal check zodat iedereen veilig en verantwoord op snoek kon gaan vissen.
001
Nog best een clubje zo!

002
Weerhaken plat in verband met de veiligheid, voor zowel visser als vis!

Na de materiaal check kon er gevist gaan worden. En dat iedereen er zin in had bleek al snel want voor ik het goed en wel door had stond het kommetje al vol met jeugdige vissers. Voor de deelnemers bij wie het werpen nog niet zo soepel ging was er een beetje extra begeleiding zodat ook zij veilig konden leren werpen. Ook het gebruik van de slip en de manier van ‘binnenvissen’ kwamen uitgebreid aan bod.

003
Het was meteen een gezellig drukke boel.

Terwijl de groep verdeeld over kleinere groepjes langzaam richting het water liep waar gevist zou gaan worden werd er de eerste vis (een baarsje) al gevangen. Niet veel later hoorde ik van één van de begeleiders dat de eerste snoek ondertussen ook al was gevangen, en daar ging het natuurlijk om!

004
De eerste rover van de dag, een mooi baarsje.

 

005
Daar kwamen we voor!

Een echt mooi sierwater snoekje, en natuurlijk meteen op de juiste manier vastgehouden. Super gedaan hoor! Er werd overigens niet alleen baars en snoek gevangen. De bodem werd regelmatig gehaakt en zelfs een parasol behoorde tot de vangsten. Gelukkig waren we goed voorbereid op iedere situatie zodat het verspelen van kunstaas tot het minimum beperkt bleef.

006
Met recht de grootste van de dag, kosten nog moeite werden gespaard!

Na deze korte onderbrekingen kon er weer verder worden gevist want er moesten eigenlijk toch nog wel een paar snoeken gevangen worden natuurlijk. Overal langs het parcours zag je kinderen hun beste beentje voorzetten, een bijzonder leuk gezicht.

007
Lekker struinend op zoek naar snoek.

Gelukkig liet ook de tweede snoek niet al te lang op zich wachten, met de hulp van Michiel kwam ook dit exemplaar op de kant en kon na een korte fotosessie snel weer netjes teruggezet worden.

008
Vissen doe je samen.

Het was inmiddels al één uur geweest, tijd om langzaam terug te lopen richting het startpunt. Dat snoek zich soms niet meteen de eerste keer laat vangen bleek ook dit maal. Op de zelfde plek als waar de eerste snoek werd gevangen ving één van de deelnemertjes er op de terugweg ook nog eentje. Goed gedaan hoor!

009
Die is binnen!

010
Landen, onthaken, meten, plaatje en weer terug zoals het hoort.

011
Voor ieder wat wils.

Eenmaal terug bij het de startpunt was er voor iedere deelnemer een klein presentje bestaande uit een plugje en een onderlijntje plus een folder over veilig snoek vissen. Deze dag is prima verlopen, er is vis gevangen en het weer was werkelijk schitterend. Ik kan dus met een gerust hart zeggen dat de dag een succes is geweest. Ik wil alle deelnemers, begeleiders en aanwezige ouders nogmaals bedanken voor deze onwijs gave dag en ik hoop dat iedereen hem net zo positief heeft ervaren als ik. Volgend jaar doen we dit zeker weer, hopelijk zijn jullie (en misschien nog andere jeugdleden van de vereniging) er dan ook weer bij.

Met vriendelijke groet,

Eric Hofs
Voorzitter Roofvis Commissie Almere.