Afgelopen zondag hebben we de finale van de Predator Challenge gevist. Het was koud en achteraf gezien was uitstellen misschien toch een betere optie geweest aangezien het water veel dichter met ijs lag dan vooraf verwacht. Het gevolg was dat bijna alle deelnemers in Almere Buiten aan de waterkant verschenen, hier was nog een redelijk stukje water vrij van ijs.

Ook ik besloot om naar dat kommetje te gaan, gelukkig was er nog ruimte en kon ik gaan vissen. Er werd echter slecht gevangen, het meeste wat ik ving was voorn en de deelnemers om me heen vingen af en toe een baarsje. Ook in de app bleef het stil, het zat ons niet mee. Na enkele keren van vlieg veranderd te zijn vond ik eindelijk een patroon dat weliswaar werkte maar ik bleef voornamelijk voorn vangen. Ik dacht zelfs een kleine roofblei te vangen, helaas bleek dit een alver te zijn. Ondertussen was mijn koffie ook al koud geworden en begonnen mijn handen aardig te bevriezen totdat er ineens een snoek boven op de school voorn klapte waar ik precies naast stond.

Er was dus toch vis, maar helaas bleef deze aanval het enige wat er vandaag aan snoek te zien was. In de tussen tijd had Daan toch nog aardig wat baars gevangen evenals Don. Ik ging het daarom toch maar nog even bij Daan proberen en ving eindelijk baars. Heel groot was het niet en heel veel ook niet maar het leverde me toch nog een derde plek in de daguitslag op. Daan werd 1 en don 2e op deze dag.

Zoals altijd verzamelden we weer in  de kantine van de manege voor de prijsuitreiking, het was weer even zeer gezellig en met een snack en een drankje werd het er alleen maar gezelliger op.

Na het hapje en de drankjes kon de winnaar van de competitie dan toch formeel bekend gemaakt worden, de “Predator Challenge 2017/2018” is gewonnen door:

Don Seur.

Don ging met de mooie wisseltrofee en een aardigheidje naar huis. Daan werd 2e (goed geDaan hoor) en Jos werd 3e, niet slecht voor een karpervisser toch? Een volledig overzicht van de score vindt u via deze link.

De grootste baars was van Rene met maar liefst 44cm en de grootste snoek werd door Niels gevangen (ruim 105 cm). Helaas kon Niels niet op de prijsuitreiking aanwezig zijn, Rene was er gelukkig wel.

Ik kijk met plezier terug op het verloop van de competitie en hoop volgend seizoen weer een mooie competitie te leiden. Hopelijk zijn jullie er dan allemaal ook weer bij?