SF 006

Zondag 26 Juni werd de finale van de Streetfishing competitie van Sportvisserij MidWest Nederland gevist in onze hoofdstad Amsterdam. Deze keer was het verzamelpunt ‘Hannekes boom’, een hippe tent tegenover Nemo direct aan het water. Bij aankomst waren sommige teams al bij ‘Hannekes Boom’ aan het voorvissen en er werd al wat baars en snoekbaars gevangen, dat beloofde nog wat.

Alle teams kregen een eigen jurylid mee, mooi dat dit nu op deze manier geregeld is. Zo voorkom je veel gezeur, misverstanden, en misstappen, hopelijk is dat volgend jaar bij iedere wedstrijd zo. Beide teams uit Almere hadden overigens bijzonder aardige juryleden mee, erg leuk.

SF 001

Na de gebruikelijke briefing kregen we ook nog te horen dat de gemeenteraad in Amersfoort het volledige visverbod in de binnenstad deels had opgeheven naar aanleiding van de vorige competitiedag aldaar die op deze mensen een bijzonder positieve indruk over de hengelsport had achtergelaten. Dat zijn uiteraard de betere berichten.

Na de briefing ging de wedstrijd dan eindelijk van start. Meerdere teams gingen richting het IJ maar de beide teams van Almere doken snel de binnenstad in. Waar team 1 via de Kalkmarkt naar de Oudeschans liep koos team 2 ervoor om naar de Peperbrug te gaan. Dit hadden we van tevoren bedacht en het bleek geen slechte keuze te zijn.

SF 003

Bij de Peperbrug werd flink wat baars gevangen, al waren de meeste baarsjes flink ondermaats. Beide teams waren elkaar op dat moment al uit het oog verloren maar bij beide teams was al baars gevangen. Op de Oudeschans kwamen we elkaar ter hoogte van de Keizersbrug weer tegen, we liepen steeds verder de stad in. Via de sluis bij de Snoekjesgracht kwamen we bij de kruising Zwanenburgwal en Raamgracht uit. Op die kruising werd door Ian nog een brasem op de dropshot gevangen, hoe bestaat het. Bij de brug naar de raamgracht lag enorm veel baars, hier werd flink gevangen ook al hadden we ook de nodige lossers.

SF 002

Team 1 had toen de eerste snoekbaars al gevangen, onder de laatste brug van de Raamgracht werd door team 2 de eerste snoekbaars gevangen. Het bleef verder echter erg rustig met aanbeten dus team 2 ging terug naar de Zwanenburgwal.

SF 007

Daar werd door Joshua een beeldschone snoekbaars van 56 cm gevangen, een hele mooie vangst. Helaas bleek hij toch net 3 cm te klein om in aanmerking te komen voor een prijs maar blij waren we er zeker mee.

SF 005

De tijd zat er bijna op en iedereen begon aan de terugweg naar het verzamelpunt, te laat komen was immers geen optie. Bij de peperbrug werd snel nog even ingegooid en kwamen nog twee baarsjes uit het water waardoor er uiteindelijk door ons team precies 20 baarsjes waren gevangen.

SF 004

Eenmaal terug bij ‘Hannekes Boom’ was het wachten op de prijsuitreiking, de definitieve uitslag volgt zodra we die ontvangen hebben. Wel was duidelijk dat “Double Hookup” de competitie heeft gewonnen, gefeliciteerd!!

13566975_966597306790269_7849613084923047566_n

Eric had, gezien over de gehele competitie, de grootste snoek gevangen en daar kreeg hij ook nog een prijs voor. Top Eric! Opmerkelijk trouwens dat er in Amsterdam niet 1 snoek gevangen is.

Daarna zat de competitie er op en is het wachten op de competitie van volgend jaar, wij kijken er in ieder geval naar uit. Hoewel de winst er deze keer niet inzat hebben we veel geleerd, volgend jaar kan het eigenlijk alleen maar beter gaan! Hieronder tot slot nog de behaalde resultaten van onze teams tijdens de diverse wedstrijden:

 • Alkmaar:
  Eric – prijs voor de grootste snoek (109 cm)
 • Lelystad:
  Michiel – prijs voor de beste foto
 • Amersfoort:
  Team SFA1 – winst wedstrijd
  Daan – prijs voor de grootste snoekbaars (51 cm)
 • Haarlem:
  Ian – prijs voor de grootste snoek (85 cm)
 • Over All:
  Eric – prijs voor de grootste snoek (109 cm)

SF 008

SF 009

SF 010

SF 011

SF 012