Het kwam vanuit het niets, maar toch werd het echt een succes: dropshot vissen met onze jeugd. En dat is logisch: dropshotvissen is gewoon ontzettend leuk, zeker niet moeilijk en wanneer de vis dan massaal aanwezig blijkt te zijn is dat de garantie voor succes. Zo ook op de frisse zondagmorgen van 6 januari, een goed begin van het nieuwe hengelsportjaar. Onze vrijwilligers waren mooi op tijd aanwezig, super om hierbij nieuwe gezichten te zien!

Samen hebben we snel de hengels klaargezet en ondertussen druppelden de deelnemertjes binnen. Mooi op tijd konden we beginnen met een kleine uitleg door Don en Eric waarna er teams werden gevormd van 1 begeleider en 2 kinderen. Ieder kreeg een stek toebedeeld, en we zouden ieder kwartier doorschuiven naar de volgende stek.

Alle teams verzamelden zich op hun stek en ze hadden er zin in. De vraag was: zou de baars thuis zijn of niet? Toch wel spannend, het blijft immers vissen maar gezien de resultaten van de afgelopen dagen hier hadden wij er wel vertrouwen in. En de deelnemers dus ook zoals u kunt zien:

Allereerst begonnen we een kwartiertje met oefenen, even kijken of het echt zo simpel was en even kijken of iedereen in staat was om een baarsje te verschalken. Dat bleek gelukkig geen enkel probleem te zijn, de eerste visjes verschenen al snel op het droge. Ze telden weliswaar nog niet mee, maar het vertrouwen begon direct al behoorlijk te groeien. En eerlijk is eerlijk: jullie deden het fantastisch, menig begeleider werd even volledig zoek gevist. Tijd om te beginnen ………

De toeter klonk, we gingen voor het “eggie”. Er werd geconcentreerd gevist en zoals altijd deed de ene stek het even beter dan de andere, vandaar ook dat we hadden afgesproken om ieder kwartier door te schuiven zodat iedere stek door ieder team bevist werd. Steeds op een andere plek geeft nieuwe motivatie en sjongejonge, wat deden jullie het goed.

Halverwege hebben we nog even gepauzeerd en was er een heerlijk kopje warme chocolademelk voor deelnemers, ouders en begeleiders, desgewenst met een toefje (kuch) slagroom. Dat smaakte prima op deze frisse ochtend.

Nadat alle teams de 5 verschillende stekken hadden bevist was het tijd om de balans op te maken. Er zijn deze ochtend maar liefst 339 baarzen gevangen, en het meest bijzonder was wel dat er maar liefst 3 teams waren met exact hetzelfde aantal vis, namelijk 50 stuks per team. Dat werd dus een gedeelde 3e plek voor de teams van Jesse, Ryan, Luca, Sebastiaan, Arwesh en Justin. Prima gedaan hoor!! De 2e plek was voor het team van Tim en Laurens, zij wisten samen met begeleider Rene maar liefst 90 baarzen te vangen. Maar zoals altijd kan er maar 1 team de beste zijn, en dat was dit keer het team van Wessel en Elyse, begeleid door Michel en Don. Zij kwamen uit op 99 baarzen en daarmee waren zij het winnende team.

Dat is leuk, maar waar het werkelijk om ging was het jeugdlid met de meeste baarsjes. Wie had vandaag de meeste vis gevangen? Ook hier was de uitslag weer heel opmerkelijk, want we hadden een gedeelde winnaar. Zowel Elyze als Laurens wisten maat liefst 35 baarsjes te vangen, werkelijk een super score!. Zij waren dan ook de absolute winnaars van deze dropshot ochtend, goed gedaan!!!

Voor alle deelnemers was er overigens na afloop een heerlijke chocoladereep beschikbaar, ik hoop dat hij erg lekker was!! Ik zou willen zeggen: tot de volgende keer maar weer.

Jos.