Op zondag 14 oktober hebben wij op Noorderplassen een roofvisevenement georganiseerd wat eigenlijk een klein beetje uit nood was geboren. Dat begon met een foutje in de planning: zowel de jeugdcommissie als de roofviscommissie hadden deze zondag een roofvisdag gepland en aangezien de deelnemers in dezelfde doelgroep zitten was dat wel een klein missertje. Het gevolg hiervan was echter dat er een mooi gezamenlijk plan werd gemaakt waar alle vrijwilligers prima mee konden leven.

En aangezien we eerder al door de “Bellyboat Maniacs” benaderd waren dat zijn samen met de HSV best wel een keertje iets wilden organiseren was de optelsom snel gemaakt. 14 oktober was voor iedereen haalbaar, en nadat we een geschikte locatie hadden gevonden konden we de plannen verder uitwerken.

Gekozen werd voor meerdere ‘stands’ die ieder hun eigen visserij zouden promoten: dood-aas vissen, snoekvissen, peuteren, kunstaas met licht materiaal, vliegvissen, slepen vanuit de boot en natuurlijk vissen vanuit de bellyboat. En het zat ons mee: we hadden echt schitterend weer en (misschien ook wel een beetje dankzij dat mooie weer) een uitstekende opkomst van jeugd en ouderen. Of was het misschien ook een beetje de poffertjeskraam die 2 uur lang voor ons de heerlijkste poffertjes heeft gebakken?

We weten het niet, wat we wel weten is dat wij terugkijken op een leuke ochtend en veel tevreden kinderen (en volwassenen gelukkig ook). We hebben er veel van geleerd, we weten wat er misschien nog beter kan en daar gaan we zeker iets mee doen. Op naar 2019!!!