003

Zondag 21 februari was het zover, de eerste van de 6 wedstrijden uit de Streetfishing competitie van Sportvisserij MidWest Nederland. Onze HSV is hierbij met 2 teams vertegenwoordigd, Street Fishing Almere 1 en 2 (SFA1 en SFA2). Nadat er om 8:30 verzameld was bij station Almere Muziekwijk ging het gezelschap in colonne onderweg naar Alkmaar. Op één deelnemer na dan, die was zijn schepnet vergeten en moest dus even een kleine omweg langs huis maken.

Aangekomen in Alkmaar werd er verzameld in café Sabor en na een korte introductie door de voorzitter van Sportvisserij MidWest Nederland dhr. Jager was het openingswoord voor Haakon Nadorp, voorzitter van de roofviscommissie van de GHZ.

001

Daarna werd er nog het één en ander uitgelegd en werden de scorekaarten met traject plattegrond uitgereikt. Tevens kregen alle deelnemers een ‘goodiebag’ uitgereikt met daarin een pet, een boekje, een meetlint en wat kunstaas. In de storm- en regenachtige omstandigheden werd vervolgens op het Waagplein het startschot gegeven door Rudmer Heerema, Tweede Kamerlid van de VVD. Dat betekende ook direct het einde van de formaliteiten waarna er een hedendaagse versie van ‘Ren je Rot’ ontstond: iedereen vertrok als een haas rechtsaf richting het grote water. Lagen daar de beste kansen in Almaar?

009

004

Iedereen behalve team SFA2, zij kozen ervoor om juist linksaf te gaan en te beginnen in de stadskern. Dat leek geen verkeerde keus aangezien de eerste baars al snel op de mat kwam. Dat rook naar meer, helaas liep het daar geen storm al zaten ze daar wel heerlijk uit de ergste wind.

006

Het weer was namelijk bar en boos: niet al teveel regen maar een hele vervelende sterke wind die met name het dropshotten erg lastig maakte. Misschien was dat de reden dat de vangsten niet echt ‘enorm’ waren? Maar dan hebben we het over aantallen, Eric van team SFA1 wist namelijk wel een enorme vis te vangen. Hij ving een supermooie snoek van maar liefst 109 centimeter, wat een bakbeest. Super gedaan Eric!

005

Ook Marco uit team SFA1 ving kort daarna een mooie snoek, weliswaar een iets kleiner model maar in ieder geval eentje die zeker meetelt. Het gaat bij deze competitie natuurlijk vooral om het plezier maar als je dan toch meedoet ook wel een beetje om resultaat uiteraard.

007

Na 2 uur vissen was er een pauze, deze was wederom in café Sabor waar alle deelnemers 2 kopjes koffie aangeboden kregen. De lunch moesten de deelnemers zelf voor zorgen, dat kan natuurlijk maar dat zou misschien toch anders moeten kunnen? Het was in ieder geval ontzettend gezellig wat tekenend was voor de sfeer op deze dag, en na de pauze werd deel 2 van de wedstrijd gestart. Helaas bleven de vangsten in ieder geval bij onze teams toch een beetje onder de maat, er kwamen een paar baarzen uit en er werd nog wat verspeeld maar meer was het helaas niet.

008

Na afloop was het wederom verzamelen in café Sabor, hier werden de vangers van de grootste vissen in het zonnetje gezet waarbij Eric met zijn snoek van 109 cm uiteraard het podium op mocht, hij won een mooie hengel. Ook de vanger van de grootste snoekbaars (51 cm, Tom van de AHV?) en de vanger van de grootste baars (39 cm) kregen nog een mooie prijs waaronder een dag vissen met Tom Pos. Helaas moeten we op de uitslag van de gehele wedstrijd nog heel even wachten. Alle deelnemers moeten eerst de vangstfoto’s mailen waarna de jury de eindscore van deze dag vaststelt. Wij zijn erg benieuwd …….

009

Al met al was het een topdag, beide teams hebben het erg naar de zin gehad en kijken alweer uit naar de volgende ontmoeting, deze is in Utrecht op zondag 6 maart. Tot dan maar weer!

Streetfishing 2016