Op zondag 14 februari hebben we de eerste wedstrijd uit de roofviscompetitie van de RCA gevist. Helaas hadden we op voorhand al een paar afmeldingen wegens blessures en verplichtingen bij de werkgever maar uiteindelijk kwamen we toch nog met 12 man aan de start, zeker niet verkeerd. Vooral niet als je kijkt naar de weersomstandigheden op deze dag: het was koud maar vooral ook nat, het heeft werkelijk de hele ochtend lichtjes geregend en gesneeuwd. Dat is jammer, zeker als je weet dat het zowel de dag ervoor als de dag erna prima weer was maar helaas, het was even niet anders. Annuleren was geen optie, dat doen we alleen wanneer er ijs ligt zoals bij de eerste poging om deze wedstrijd te vissen.

Helaas liet de vis het deze dag nogal afweten, hoewel de wedstrijd al om 8 uur begon verscheen de eerste vangstmelding pas om 10.00 in de groepsapp. Het was Eric die een leuk snoekje had gevangen, de ban was gebroken en de eerste 12 punten waren binnen voor hem.

r1

Dat gaf de burger moed, met hernieuwd enthousiasme werden de pluggen en blinkers weer het weid op gestuurd waarbij een enkeling weliswaar een stevige tik op de hengel voelde maar helaas geen punten kon bijschrijven: alleen Snoek, baars en snoekbaars tellen mee. Sorry Richard!

r2

Ondertussen regende het gestaag door, veel deelnemers zochten een plekje onder een viaduct om in ieder geval eventjes droog te staan en een beetje bij te komen. Het was niet alleen nat, het was ook behoorlijk koud, de handjes vertoonden steeds meer tekenen van “ik ben er even niet meer” dus af en toe een korte opwarmpauze kon zeker geen kwaad.

r3

De vis liet het echter nog steeds afweten, het was Eric die echter wederom een mooie snoek wist te verschalken. Deze was groter dan de vorige maar eveneens weer goed voor 12 punten, dat ging lekker voor hem. En de rest ploeterde maar door ………..

r4

Hoewel de wedstrijd tot 13:00 uur duurde waren de meeste deelnemers het door de barre omstandigheden eerder al zat, iedereen was daarom tijdig in de kantine van de manege zodat we al vroeg aan de prijsuitreiking konden beginnen. We hadden een trofee voor de winnaar, een wisseltrofee voor de uiteindelijke clubkampioen en een aardigheidje voor de nummers 1, 2 en 3. Helaas was er maar 1 deelnemer met vis ………

r5

Eric was daarom de terechte winnaar, hij scoorde deze wedstrijd het beste met maar liefst 24 punten. Eric ontving daarom ook volkomen verdiend uit handen van de voorzitter van de HSV een mooie trofee, van harte gefeliciteerd en zoek er een leuk plekje voor.

r6

En tot slot hadden we ook nog een aardigheidje voor Nina, respect voor deze jeugdige dame die weer en wind trotseerde en net als de mannen de wedstrijd uitgevist heeft. We noemden haar al eerder de nieuwe Anja Groot, wij sluiten het werkelijk niet uit.

r7

Op naar de volgende wedstrijd maar weer dan, deze wordt gevist op zondag 13 maart en iedereen die lid is van onze HSV kan gratis deelnemen. Lijkt het je wat? Stuur dan snel een mail naar rca@hsvog.nl en meld je aan. We zien je aanmelding graag tegemoet.