Zondag 1 oktober is er weer een wedstrijd van de roofviscommissie gevist, de op 1 na laatste van de zomercompetitie. Deze keer was de locatie de omgeving van Weesp en Muiden, een mooi gebied met veel verschillende mogelijkheden voor de roofvisser. Diep en ondiep water, stille rustige plekken in de natuur of juist de levendige omgeving van de oude binnenstad. Bijna al het water is ingebracht in de landelijke VISpas, dank hiervoor aan de lokale hengelsportvereniging de AWHB.

Sommigen van ons waren al best bekend in dit gebied, voor anderen was het hier de eerste keer roofvissen. Van tevoren helpt het om op visplanner.nl te kijken waar er gevist mag worden en om veelbelovende plekken uit te kiezen. Om 8 uur ’s ochtends begonnen we opgewekt aan deze mooie visdag. Lichte bewolking, een matige wind uit het zuidwesten en een aangename temperatuur, prachtig visweer dus.

Deze keer was het vrije keuze qua kunstaas, soms best lastig om dan de juiste keuze te maken. Het water zag er goed uit, geen overdadige plantengroei en voldoende plekken om uit te werpen. De herfst is over het algemeen een goede periode om op roofvis te vissen. De prooivis gaat alvast een beetje samenscholen en wordt steevast gevolgd door de roofvis die zich alvast proberen vol te vreten om met voldoende reserves de winterperiode in te gaan.

Tevens is het goed mogelijk om veel verschillende soorten roofvis te vangen want behalve de bekende snoek, baars en snoekbaars is het zomaar mogelijk om een roofblei of meerval te vangen.
Aan het einde van de herfst worden de roofblei en meerval minder actief, maar deze welkome exoten kunnen de winter hier prima overleven.

De tweede worp was al raak voor Tim met een snoek van 69 cm. Gijs ving al snel vele baarzen en Ferry begon met een snoekbaars. De vangsten bleven de hele ochtend gestaag doorgaan, ook toen de zon doorbrak. Gelukkig bleef er een stevig briesjestaan want windstil weer is meestal niet goed voor de vangsten. Soufyan ving 4 snoeken, maar ook Mayk, Tim, Gijs, Rob ,Rene en Ferry bleven vangsten melden. Als foto-opdracht moest deze dag een pen op de foto. De 5 grootste exemplaren per vissoort tellen mee met een bonus als er meerdere vissoorten worden gevangen en ondanks dat er deze wedstrijd geen hele grote vissen boven water kwamen, is er zeker qua aantal vissen best goed gevangen. Zowel Mayk als Ferry wisten een bonus van 50 punten te verdienen door snoek, baars en snoekbaars te vangen. Knap gedaan hoor.

Om 13.30u was de prijsuitreiking, deze keer op het terras van Klavertje4 in Weesp. Onder het genot van een drankje en een bruine fruitschaal werd er even gezellig in het herfstzonnetje nagepraat. Het begint een beetje saai te worden, maar weer was het Mayk die uiteindelijk ruim heeft gewonnen. Met 4 baarzen, 2 snoeken en 1 snoekbaars is hij de terechte winnaar, gefeliciteerd.

Voor de tweede plek was het spannend tussen Soufyan en Tim. Soufyan ving de meeste centimeters aan vis, maar dankzij de bonus van 2 vissoorten is Tim nipt tweede geworden en mocht dus ook een mooie prijs uitkiezen. De overige prijzen werden zoals gebruikelijk verloot onder de aanwezige deelnemers.

Zondag 15 oktober is de laatste wedstrijd van de zomercompetitie, in Almere met als thema SHADS (Het kunstaas moet een zacht plastic/rubber onderdeel bevatten). Denk jij Mayk van de dagoverwinning af te kunnen houden of wil je gewoon een keer vrijblijvend meedoen, stuur dan een mailtje met je telefoonnummer naar rca@hsvalmere.nl. Alle leden van HSV Almere mogen (uiteraard gratis) meedoen.

Goede vangst, Tim en Fred