Zondag 3 september was de 1e wedstrijd na de zomerstop van de zomercompetitie van de roofviscommissie. Vanwege de zomerse weersverwachting zijn we een uur eerder begonnen dan normaal, dus al om 7 uur in de ochtend. Met mooi zomerweer wil de roofvis meestal niet zo goed bijten en is de vroege ochtend vaak het beste moment om ze te vangen. Het leverde voor de ochtendmensen wel een mooi natuurplaatje op met een waterig zonnetje, slierten mist boven het water, dauw op het land en volop leven in de natuur. Uiteraard vissen we weer conform de geldende regels weerhaakloos, een verstandige regel die binnenkort uitbreiding gaat krijgen.

Hoge luchtdruk, zon en bijna windstil weer zijn meestal de ingrediënten om slecht te vangen maar deze keer gelukkig niet. Tenminste, als je op het juiste moment op de juiste plek bent en dan ook nog eens op de juiste manier vist. Het was deze wedstrijd vrije keuze qua locatie (als het maar in Almere is), kunstaas en manier van vissen.

Mayk en Gijs hadden dit totaalplaatje het beste voor elkaar, maar ook Barry en Richard hebben best goed gevangen. Gelukkig is door bijna iedereen wel wat gevangen. Veel beginnende vissers maken zich vooral druk om het hengelmateriaal en aas maar stekkeuze, tijdstip en manier van vissen zijn eigenlijk net zo belangrijk. Zoals een goede chauffeur het asfalt kan lezen, zo kan een goede visser het water lezen.

De GroepsApp stroomde al snel vol met foto’s van baarzen en snoeken die gretig op het kunstaas hapten. De vijf grootste vissen per soort tellen mee voor de einduitslag, dus meerdere vissoorten vangen was een extra uitdaging. Ook omdat er bonuspunten worden toegevoegd als er meerdere vissoorten worden gevangen. Mayk ving behalve meer dan genoeg baarzen voor een volle lijst ook nog twee grote, mooie snoeken. Gijs gaf goed partij met ook een volle lijst baarzen en twee snoekbaarzen, waarvan een kanjer van ruim 80 centimeter. Leuk dat er deze wedstrijd dus zowel snoek, baars en snoekbaars is gevangen.

Mayk had om 12 uur de meeste punten verdiend en werd dus winnaar van deze editie en verzekerde zich hiermee van een sterke positie in de zomercompetitie. Na afloop werd er weer even gezellig na gekletst over de vangsten onder het genot van een kopje koffie. Leuk dat er ook enkele nieuwe deelnemers meededen, iedereen die lid is van HSV Almere mag gratis meedoen.

De prijzentafel bestond vooral uit spinner-kunstaas die we voordeling konden aanschaffen met dank aan Raven Fishing. Vissen met spinnerbaits is ook het thema van de volgende wedstrijd op 17 september, vandaar ook. Nadat Mayk en Gijs iets naar hun zin hadden uitgezocht werden de overige prijsjes verloot onder de aanwezigen.

Lijkt het je leuk om een keertje vrijblijvend mee te doen, stuur dan een mailtje naar rca@hsvalmere.nl

Goede vangst, Tim en Fred