Op zondag 13 januari hebben we de 3e wedstrijd uit de “Predator Challenge” gevist, het betrof hier de 2e wedstrijd op snoek. Helaas was het nog erg donker toen we begonnen (dat probleempje nemen we zeker mee naar de evaluatie na de laatste wedstrijd) maar regen, wind en kou klinkt voor mij als een typische visdag! En dat was het ook, samen met Jaap en Michiel was ik vandaag op pad in Almere Poort.

Het begin ging een beetje moeizaam, zeker omdat ik in het donker nog niet goed kon zien hoe ver ik kwam met mijn worpen. Na een tijdje doorgevist te hebben begon het gelukkig al snel licht te worden en ook de eerste vis werd geland. Een mooi snoekje dus ik was in ieder geval van de nul af.

Daarna liepen we verder de sloot af maar helaas kwam hier geen actie meer. Michiel wist nog een mooi slootje vlakbij dus wij die kant op en ja hoor, nummer twee werd door mij geland. Michiel was helaas een stuk minder gelukkig, hij miste er een stuk of 3 waarvan de laatste een flinke was. Elders werd wel goed gevangen hoorden we, dus alle reden om er nog even vol tegenaan te gaan. Overigens ving niet iedereen snoek zoals Mario hier laat zien ………. Jammer, baarsvissen doen we over 4 weken weer hahaha.

We liepen nog een stukje verder en daarna gingen we al vissend weer terug richting de auto. Toen we daar aangekomen waren gooide Michiel toch nog even snel in een hoekje en ja hoor, we zien zo een snoek op zijn kunstaas klappen. Helaas zat hij niet goed gehaakt, en even snel als dat de snoek het kunstaas te pakken had was hij hem ook weer kwijt. Ondertussen kwam er een bericht binnen van een snoek van bijna 1 meter gevangen door Fred, wat een bak was dat!

Ik probeerde het nog even aan de overkant onder de brug, en nadat ik de eerste aanbeet gemist had kreeg ik op de tweede worp toch een weer een snoek te pakken. Lekker! Ondertussen was er in de GroepsApp al wat snoek gemeld en kwamen we Daan nog tegen die er ook al 3 had. Dat was wel een dingetje, ik wilde zeker niet van Daan verliezen!! Na ff wat gekletst te hebben gingen we naar de auto en tijdens de rit kwamen we Rene, Rob en Britt tegen. Zij hadden samen al 6 snoeken, we moesten dus zeker nog aan de bak.

Op de volgende stek gingen we eerst een zijstuk in en daar loste Michiel wederom een snoek. Het zat hem niet mee maar iets verderop in de sloot ving dan toch eindelijk zijn eerste. Ik liep intussen al een stukje verderop en pakte weer een klein snoekje maar ach, vis is vis en dus ook punten. Jaap had uiteindelijk ook wat actie maar helaas miste hij de aanbeet. Verder gebeurde er niks meer dus konden wij terug naar de manege voor warme koffie en de prijs uitreiking.

Uiteraard werden alle scores aldaar verzameld (iedereen was netjes op tijd binnen) en ondertussen was het weer een gezellige boel. De koffie was prima maar de vraag was wie er uiteindelijk gewonnen had natuurlijk. En omdat je daarin geen vergissing wilt maken kost dat allemaal even tijd, maar uiteindelijk kwam dan toch de verlossing en kon ik de winnaar bekend maken.

Fred was vandaag niet alleen de vanger van de grootste vis, hij bleek ook samen met zijn zoon Niels een supersessie gehad te hebben met een totaal van maar liefst 11 snoeken. De grootste was overigens 98 cm, die mocht er dus zeker zijn. Fred kreeg een medaille en mocht vandaag de wisselbeker meenemen.

Op de 2e plek kwam Niels en Rob werd deze keer 3e. Super goed gevist hoor, wat overigens ook voor de meeste andere deelnemers geldt. Een enkeling had helaas geen vis, volgende keer beter!!

Tot slot werden er nog wat prijsjes verloot die uiteraard weer gesponsord werden door “Raven Fishing”, uiteindelijk ging iedereen, ongeacht of hij iets gewonnen had of niet, weer tevreden naar huis. Het was een leuke ochtend geweest, op naar de laatste wedstrijd op zondag 24 februari., dan vissen we de laatste op baars en zullen we zien wie de winnaar van deze “Predator Challenge” is!! U kunt de tussenstand vinden via deze link, hij moet nog wel op de juiste manier omgezet worden, zie hiervoor het reglement.

Joshua.