De 2e dag van het jeugdseizoen 2019 is inmiddels alweer achter de rug! We hebben gevist in Almere Overgooi, ook deze keer heeft iedereen gevangen en hebben we samen weer een hele leuke dag gehad. We hebben deze keer nog meer lange stokken (9 meter) klaar gezet zodat we er voldoende beschikbaar hadden en iedereen ermee kon vissen.

De 2e jeugddag was voor de begeleiders wat pittiger omdat Don en Harry, onze vaste viscoaches, aan het genieten waren van een fijne visvakantie in Frankrijk. Daarom waren we deze keer met minder vrijwilligers om alles op tijd klaar te zetten maar uiteraard is het toch gelukt en konden we precies om 09:30 uur van start. Zie het enthousiasme van Joshua, opbouwen is zo leuk😉! Zeker als Arnold vraagt om nog even snel een extra hengel op te tuigen.

Wel direct even een belangrijke mededeling: zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, het is voor ons erg lastig om tijdens het vissen degenen die wat later komen een plek te geven. We moeten immers iedereen goed kunnen helpen maar tegelijkertijd ook de scores noteren en tips en adviezen geven. Samen starten is een goed begin en dat betekend ook meer vangen!

Nadat we de visdag waten begonnen zijn we snel gestart met het verdelen van de groep. De jeugd van 10 jaar en ouder mocht starten met de 9 meter hengels. De jongere deelnemers begonnen met de 4 meter hengels. Uiteraard kreeg iedereen de kans om met een 9 meter hengel te vissen, en daarom hebben we na de pauze gewisseld met wie dat wilde.

Ondanks dat de weersvoorspellingen slecht waren was de opkomst van maar liefst 20 kinderen weer helemaal top! En zoals zo vaak met slechte voorspellingen was het weer lokaal toch weer anders, we hebben het dan ook heerlijk droog gehouden en rond de pauze was het zelfs te warm voor een jas en brak de zon door.

Hoewel de scores al zijn gedeeld op Facebook hebben we deze natuurlijk ook toegevoegd aan dit verslag. Het valt wel op dat het deze keer taaier was dan in het Beatrixpark. We hebben minder gevangen en de vissen waren veel kleiner, het blijft natuurlijk vissen …..…

Justin gaat nog steeds ruim aan de leiding gevolgd door Kilian en Oliver. De race is nog niet gelopen en er gaat vast nog veel gebeuren tijdens deze jeugddagen. Blijf je best doen en vooral plezier hebben in het vissen. De vangsten komen vanzelf!

23 juni is jeugddag nummer 3, hier hebben we een koppelwedstrijd gepland. Je wordt gekoppeld aan een wedstrijdvisser of je vist onder begeleiding zoals je gewend bent. Je kunt alleen gekoppeld worden als je zelfstandig met een lange hengel kunt vissen. In de aankondiging voor 23 juni zullen we jullie hier verder over informeren. En had je woensdag 3 juli al in de agenda gezet? Wordt een topdag op Toms Creek: https://www.hsvalmere.nl/jca/karperdag-2019/

Groeten,

De jeugdcommissie van HSV Almere