JIJ KOMT TOCH OOK??

Na het succes van vorig jaar organiseert HSV Almere in samenwerking met Raven Fishing en Toms Creek op woensdagmiddag én woensdagavond 3 juli 2019 een groots opgezette en spectaculaire karperdag op Toms Creek! Iedere Flevolandse jeugdige is welkom maar ook voor de wat oudere geïnteresseerde wordt dit wellicht een uitstekende dag om kennis te maken met de hedendaagse karpervisserij en het vissen op Commercials.

 

VISpas niet nodig
Iedereen is van harte welkom, óók wanneer je geen VISpas hebt of elders lid bent. Je kan gewoon een kijkje komen nemen maar we willen vooral graag iedereen de kans geven om zelf even te proberen een mooie karper te vangen. Heb jij altijd al eens een mooie spiegelkarper of een sterke schubkarper willen vangen en is dat nog niet gelukt? Dan is dit jouw kans! Maar ook wanneer je al wat ervaring hebt is dit echt zo’n dag die je zeker niet mag missen!

Vissen met vangstgarantie
Je kan op deze dag kennismaken met diverse verschillende manieren om een karper te vangen, en daarvoor ben je bij Toms Creek absoluut op het juiste adres. Hier geldt namelijk “vangstgarantie”, mooier kunnen we het niet maken. Niemand gaat deze dag zonder vangst naar huis!!!

Aanmelden?
Je kan op de karpervijver van Toms Creek terecht van 13:30 uur tot 20:30 uur, kijk maar welke tijd jou (of je ouders c.q. verzorgers natuurlijk) het beste uitkomt. Aanmelden is niet nodig, onze vrijwilligers staan op je te wachten en iedereen die komt krijgt de gelegenheid om zijn of haar karpertje te vangen.

Zelf spullen meenemen? Niet nodig!
HSV Almere en Raven Fishing zorgen er samen voor dat alle materialen aanwezig zijn, je hoeft dus zelf niks mee te nemen. Hieronder vind je een opsomming van wat wij jou op deze dag allemaal te bieden hebben:

 

Karpervissen met de dobber: 4 meter én 9 meter vaste stok met elastiek
Speciaal voor deze visserij heeft de vereniging bij Raven Fishing een aantal vaste hengels laten ombouwen tot speciale karperhengels. We hebben ze in de 9 meter uitvoering compleet met rolsteunen om ‘af te kunnen steken’, en voor degenen die het even in de hoekjes of vlak voor de steigertjes willen proberen (echte topstekken, vergis je niet) hebben we losse topdelen van 4 meter klaar liggen. Karper drillen met elastiek is echt super cool, kom het maar proberen!!!

 

“Pennen op karper” met een penhengel met molen
Er zijn maar weinig dingen spannender dan met je penhengel en een blikje mais en pellets een karper proberen te vangen. Sluipend langs de rietkragen en heel zachtjes lopen. Niet stampen, niet praten, maar goed kijken en de vis zoeken. Dat kan bij Toms Creek, maar waarschijnlijk ook gewoon in de sloot bij jou in de buurt. Slaag jij erin om zo’n supermooie en sterke vis op deze manier te verschalken?

 

Karpervissen met de method feeder
Een superleuke manier van (karper)vissen. Dit werkt uitstekend op zogenaamde commercials maar zeker ook op het viswater bij jou in de buurt. En het is simpel, je hebt slechts een paar accessoires nodig zoals een soepele feederhengel met molen, een ‘vulbakje’ en een speciaal soort lood. Het werkt eenvoudig: even wat pellets weken zodat ze plakkerig worden, je aas in het vulbakje leggen en wat geweekte pellets erop. Dan het speciale lood erop drukken en als je vervolgens het vulbakje optilt blijft er een mooi bergje voer plakken waarmee je kan werpen. Een heel verhaal, maar je zal zien dat het niet alleen simpel en leuk is om te doen maar dat het ook uitstekend werkt.

 

Het gebruik van de Deeper: hoe diep is het op de visplek en wat zien we allemaal
Een leuk apparaat: je knoopt hem aan een stevige hengel en werpt in, vervolgens starten we de speciale App op onze telefoon en als je dan langzaam binnendraait krijg jij een uitstekend beeld van wat zich allemaal onder de waterspiegel bevind. Zeker weten leuk om een keertje te zien!!

 

Statisch Karpervissen mét de radiografische voerboot
Dit is zeker uniek: wij hebben toestemming om speciaal voor deze dag gebruik te maken van radiografische voerbootjes. Je vaart jouw beaasde haak met wat extra voer erbij precies naar de locatie waar je graag wilt vissen en opent vervolgens de klep, waarna het haakaas én het extra voer exact op de juiste plek beland. Vervolgens snel de hengel op de steun en wachten tot de ‘pieper’ gaat ………..

 

Zoals gezegd is iedereen die zin heeft om langs te komen is van harte welkom, het maakt niet uit waar je vandaan komt en of je wel of niet een VISpas hebt. Dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met alle facetten van het karpervissen, en dat alles met vangstgarantie. Dusssss ………. kom jij ook?

 

NB: uiteraard kan je op dit soort dagen nooit genoeg begeleiders hebben. Iets voor u om hierbij te helpen? In dat geval zien we graag een berichtje tegemoet via info@hsvalmere.nl

Alvast bedankt!!

.