Jeugd-activiteiten 2023

In 2023 gaan we na alle corona ellende de jeugddagen weer oppakken als vanouds, de data voor deze jeugddagen zijn inmiddels bekend. Zien we jou ook op één of meerdere (of misschien wel alle) jeugddagen verschijnen? Dat zou leuk zijn! Meer informatie vindt je voorafgaand aan iedere jeugddag op de website én via onze speciale jeugdnieuwsbrief. Daarvoor hebben we wel je mailadres nodig, mochten wij die niet hebben kan je hem eenvoudig even doorgeven via info@hsvalmere.nl, dan zorgen wij ervoor dat je dit jaar geen uitnodiging mist!

Deelname uiteraard weer gratis én voor iedereen!
Een VISpas is niet verplicht voor deelname, als je die niet hebt volstaat een Jeugdtoestemming. Wist je dat je die gratis kunt downloaden via deze link? Deelname is ook dit jaar gewoon weer geheel gratis maar aanmelden is wel verplicht zodat we weten hoeveel ruimte en materiaal we nodig hebben. Even aanmelden gaat heel eenvoudig via jeugd@hsvalmere.nl.

Film en foto opnames tijdens de jeugddagen
Al onze vaste begeleiders zijn uiteraard voorzien van een VOG en tijdens de jeugddagen maken we foto én filmopnames voor op de website en onze Facebookpagina. Wil je niet op de foto of film, laat je dat dan vooraf even weten?

 

.Hieronder vind je de datums voor onze jeugdactiviteiten 2023:

  • 25-03-2023 – Avonturenvijver Toms Creek – done!
  • 30-04-2023 – Visdag op Overgooi (vaste stok van 4, 6 en 9 meter + feedervissen) – done!
  • 14-05-2023 – 1e wedstrijd competitie – done!
  • 28-05-2023 – 2e wedstrijd competitie – done!
  • 11-06-2023 – 3e wedstrijd competitie – done!
  • 25-06-2023 – 4e wedstrijd competitie – done!
  • 19-07-2023 – karperdag op Toms Creek – done!
  • 30-07-2023 – Visdag op Overgooi (vaste stok van 4, 6 en 9 meter + feedervissen)
  • 26-08-2023 – Forelvissen op Toms Creek

.

Vissen op de Avonturenvijver van Toms Creek is vast wel bekend: wij huren een vijver af en regelen zowel het aas als het materiaal, het enige wat jij hoeft te doen is te proberen die enorme steuren en meervallen te vangen. Uiteraard is er deskundige begeleiding aanwezig om je te helpen als het met de hulp van je ouder/begeleider niet lukt om de vangst van je leven op de onthaakmat te krijgen.

Vervolgens organiseren we een visdag op Overgooi. Hier kan je vissen met telescoophengels van 4 en 6 meter, voor de wat oudere jeugd hebben we hengels van 9 meter klaarliggen en we gaan dit jaar voor de eerste keer feederhengels inzetten. Hiermee vissen kan alleen als je vooraf voor je diploma ‘inwerpen’ geslaagd bent.

Op 14 mei starten we met een jeugdcompetitie, we vissen dan 4 wedstrijdjes van 10:00 uur tot 12:00 uur. 3 van de 4 wedstrijden tellen mee en wie de meeste vissen vangt wint de competitie. Daarnaast is er natuurlijk ook een prijs voor de grootste vis.

Daarna doen we nogmaals een visdag op Overgooi volgens hetzelfde concept als de voorgaande keer

Tot slot gaan we nog een ochtend forelvissen op Toms Creek. We gaan deze vissen niet allen vangen, maar na afloop kan je ook proberen hoe zo’n supervers visje nou eigenlijk smaakt als hij gerookt is. Liever geen vis? Dan kan je ook kiezen voor een bakje patat uiteraard.

En misschien ……… misschien komt er op 19 juli ook nog een karperdag op Toms Creek maar we moeten eerst nog even bedenken hoe we dat dan gaan rondbreien met vrijwilligers. Wordt vervolgt!!