Vissen op de avonturenvijvers van Toms Creek is altijd Bingo!! Altijd veel animo en dat is ook logisch: nagenoeg altijd vangstgarantie en mooie grote sterke vissen, wat wil je nog meer! En deze keer was dat niet anders, maar liefst 46 kinderen hadden zich aangemeld en daarom hadden we maar liefst 4 vijvers nodig om deze kinderen wel een beetje de ruimte te geven.

4 vijvers en 46 kinderen betekent natuurlijk ook dat je behalve de helpende handen van de meegekomen begeleiders ook veel ervaren vrijwilligers nodig hebt om alles in goede banen te leiden, en gelukkig gaat dat ieder jaar beter: maar liefst 24 vrijwilligers uit Flevoland waren bereid de kinderen bij te staan: aan de waterkant, maar ook in het crisiscentrum waar de hengels gerepareerd worden. Er gaat namelijk nog wel eens iets stuk ……..

Het was allemaal wel weer uitstekend geregeld op Toms Creek. Bij aankomst stonden alle onthaakmatten en schepnetten al klaar rondom de vijvers en bij het crisiscentrum stonden 45 hengels te wachten op gretige kinderhandjes. Snel wat vlaggen plaatsen, de doosjes met aas vullen en natuurlijk de administratie klaarzetten voordat de kinderen zouden binnenstromen.

Marco verwelkomde de kinderen op het terras en verwees ze na de aanmelding door naar het crisiscentrum alwaar Mario en Jos ze op stonden te wachten. Snel werden ze voorzien van de benodigde materialen waarna ze naar de juiste vijver doorverwezen werden. Eigenlijk liep dat allemaal bijzonder gesmeerd en binnen de kortste keren zat iedereen heerlijk te vissen en vooral ook te vangen.

Binnen de kortste keren werden er prachtige steuren en enkele meervallen gevangen, het was op sommige momenten echt een gekkenhuis en soms waren er zoveel kinderen die tegelijk beet hadden zodat de vislijnen van enkele hengels samen veranderden is een uitzichtloze kluwen met nylon, dobbergewicht, dobber en haak. Werk aan de winkel voor Jos en Mario die de ‘slachtoffers’ een nieuwe hengel meegaven en eigenlijk in een mum van tijd de andere hengels weer hersteld hadden.

Maar doorgaans ging het gelukkig wel goed en werden de vissen met veel geduld en onder toeziend oog van een begeleider vakkundig gedrild en in het net geloodst. Vervolgens snel het haakje eruit (weerhaakloos uiteraard) en na een fotootje ging de vis weer snel terug het water in.

Halverwege de ochtend kregen de kinderen nog een consumptie op de stek bezorgd, dat kan allemaal op Toms Creek. Over het weer mochten we zeker niet klagen. De voorspellingen waren bijzonder slecht maar er was geen weg terug, dus super dat het uiteindelijk enorm mee viel. Een paar druppels, wat wind, weinig zon maar eigenlijk prima te doen. Later in de middag ging het aardig los in Lelystad maar toen waren wij alweer thuis gelukkig.

Om 12:30 was het afgelopen en verzamelden we bij het crisiscentrum voor een versnapering én de prijsuitreiking. Altijd even gedoe met de resultaten uiteraard (sorry Myrthe) maar uiteindelijk konden we dan toch met de prijsuitreiking beginnen.

We hadden diverse bekers beschikbaar en hieronder vind je de resultaten:

Ryan was degene met de grootste vis van de dag: een steur van 1.68 mtr, hoe mooi is dat?? Hij ontving daarvoor een mooie beker.

Er waren ook bekers voor degene met de meeste vis van de dag, dit werd een gedeelde prijs:
Manoah, Myrthe en Ryan hadden alledrie 9 vissen en verdienden daarmee allemaal een trofee.

Daarnaast was er nog een beker voor de meeste vis per vijver, deze gingen naar”:
Manoah op vijver 1 met 9 vissen
Joshua op vijver 3 met 7 vissen
Ryan en Myrthe op vijver 5 met beide 9 vissen
Max en Levy op vijver 6 met beide 6 vissen

Wel een beetje dom: we hadden niet gerekend op ‘gelijk spel’, daarom gaan we voor Levy en Myrthe nog een beker nabestellen en voor Ryan zelfs 2. Even geduld, het komt zeker goed!!

Daarna kon iedereen huiswaarts en zat het er weer op. Het was een echte topdag dankzij de goedgemutste kinderen, de fantastische vrijwilligers, de perfecte service op Toms Creek en leuke bedankmailtjes van ouders. Wat wil je nog meer ………..