Spiegelkarper project Almere.      

 

Het bestuur van HSV Ons Genoegen-Almere heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2009 ingestemd met een Spiegelkarperproject voor het Weerwater én de Leeghwaterplas een Spiegelkarper project te starten. Helaas was de start van het project niet echt voortvarend verlopen door diverse omstandigheden, maar uiteindelijk zijn we op 6 oktober 2009 bij elkaar gekomen om een plan van aanpak te gaan maken. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat op 30 oktober 2010 de eerste spiegeltjes uitgezet konden worden.

 


Terugmeldingen.

Mocht u één van onze spiegeltjes terugvangen dan horen wij dat natuurlijk heel graag van u, en er zijn een aantal dingen die we dan graag willen weten. Alle info mbt het terugmelden én alle terug gemelde spiegeltjes vind u hier.
 

 

Verslag uitzettingen

Uiteraard hebben we van beide uitzettingen een uitgebreid verslag gemaakt, u vindt ze via onderstaande links:

- uitzetting 2010

- uitzetting 2012

 

 

Overzicht van alle bekende vissen van het 'oude' bestand.

De afgelopen maanden hebben we alle foto's die we van de huidige spiegelpopulatie konden verzamelen eens goed bekeken, en uiteindelijk blijkt dat er een stuk of 10 verschillende spiegels rondzwemmen. Klik hier om de foto's te bekijken.

 

 

Het SKP Almere wordt mede mogelijk gemaakt door adoptieouders.

Een Spiegelkarperproject kost natuurlijk geld, daarom hebben we in navolging van een SKP in Amsterdam een adoptieplan gelanceerd. Liefhebbers konden een visje adopteren en krijgen (indien zo'n visje wordt teruggevangen en bij ons gemeld) van ons de vangstgegevens gemaild. Voor een overzicht van de adoptieouders van de uitzetting van 2010 klik je hier, voor een overzicht van adoptieouders 2012 klik je hier.